Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• janicke_bano_torr_01-660 Lukt og smak viktigere enn du tror 16. mai 2018 13:41

Forskning på lukt og smak er et relativt nytt felt i Norge, men forsker Preet Bano Singh ved Det odontologiske fakultet viser vei i dette landskapet.

• radikaler-hovedbilde Radikale metoder mot betente implantater 14. des. 2017 10:05

Molekyler som blant annet kan forårsake kreft kan få en ny, helsebringende rolle. Nå er forskere her ved fakultetet på sporet av hvordan «radikalene» kan tas i bruk til å hindre problemer rundt implantater og bidra til at de holder seg stabile.

• gutt-og-jente-sterkere-tenner-570 Har jenter sterkere tenner enn gutter? 20. nov. 2017 10:43

Hva om du nesten aldri drikker brus eller spiser noe surt, men allikevel opplever å få syreskader på tennene? Har genene noe å si? Og har det noen betydning om du er gutt eller jente?

• bilde-av-tannregulering-660 Proteinet som hindrer løse tenner 20. okt. 2017 11:11

Et problem med tannregulering kan være at tennene ikke blir stående som planlagt etter reguleringen. Kan et protein hindre at tenner flytter seg i munnen?