Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

 • radikaler-hovedbilde Radikale metoder mot betente implantater 14. des. 2017 10:05

  Molekyler som blant annet kan forårsake kreft kan få en ny, helsebringende rolle. Nå er forskere her ved fakultetet på sporet av hvordan «radikalene» kan tas i bruk til å hindre problemer rundt implantater og bidra til at de holder seg stabile.

 • gutt-og-jente-sterkere-tenner-570 Har jenter sterkere tenner enn gutter? 20. nov. 2017 10:43

  Hva om du nesten aldri drikker brus eller spiser noe surt, men allikevel opplever å få syreskader på tennene? Har genene noe å si? Og har det noen betydning om du er gutt eller jente?

 • bilde-av-tannregulering-660 Proteinet som hindrer løse tenner 20. okt. 2017 11:11

  Et problem med tannregulering kan være at tennene ikke blir stående som planlagt etter reguleringen. Kan et protein hindre at tenner flytter seg i munnen?

 • antioksidanter-hovedbilde Kan antioksidanter redde tannimplantatet ditt? 5. apr. 2017 13:04

  De «geniale» antioksidantene skal være helsebringende for så mangt. Nå viser det seg at de kanskje også kan spille en rolle for om implantater som settes inn i kroppen ender opp med å bli en suksess, eller om de kan by på forviklinger.

Disputaser

 • Disputas: Ragnar Bjering - Kjeveortopedi 27. apr. 2018 12:15

  Master i odontologi Ragnar Bjering ved Institutt for klinisk odontologi vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor): Stability of occlusion and anterior tooth alignment – the influence of retention in a long-term perspective.