Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• bilde-av-tannregulering-660 Proteinet som hindrer løse tenner 20. okt. 2017 11:11

Et problem med tannregulering kan være at tennene ikke blir stående som planlagt etter reguleringen. Kan et protein hindre at tenner flytter seg i munnen?

• antioksidanter-hovedbilde Kan antioksidanter redde tannimplantatet ditt? 5. apr. 2017 13:04

De «geniale» antioksidantene skal være helsebringende for så mangt. Nå viser det seg at de kanskje også kan spille en rolle for om implantater som settes inn i kroppen ender opp med å bli en suksess, eller om de kan by på forviklinger.

• jente-med-alvorlig-uttrykk.jpg-338 Når voksentennene aldri kommer 9. mars 2017 09:04

Barn som blir født uten muligheter til å få flere av de permanente tennene, såkalt alvorlig agenesi, må belage seg på å bli «evige pasienter». En ny doktorgrad fra Det odontologiske fakultet har sett nærmere på hvordan man bedre kan hjelpe disse barna.

• torr-munn-hovedbilde Forsker på bedre diagnostikk og behandling av munntørrhet 12. feb. 2017 21:33

I dag må man blant annet utføre en liten operasjon for å ta ut spyttkjertler fra underleppa, for å finne ut om tørrhet i munnen skyldes den kroniske sykdommen Sjögrens syndrom, eller ikke. Forskere ved Det odontologiske fakultet jobber med å forenkle diagnostikken slik at én enkelt spyttprøve kan være tilstrekkelig.