Aktuelle saker

Bilde av kontreadmiralen og dekanen som håndhilser inne på et kontor, mens de ser inn i kamera
Publisert 29. nov. 2017 14:54

Det odontologiske fakultet har inngått ein rammeavtale med Forsvarets sanitet om samarbeid innanfor mellom anna akuttmedisin og rettsodontologi.

Logoene til de fire samarbeidende institusjonene på prosjektet: Forsyth, University of Illionois at Chicago, Unicamp og UiO.
Publisert 28. nov. 2017 15:56

Institutt for oral biologi mottok nylig en betydelig tildeling til nok et prosjekt professor Fernanda Petersen skal lede.

Publisert 15. nov. 2017 15:08

Den årlige Forskningsdagen er vel gjennomført og priser er blitt utdelt til to verdige vinnere

Årets møte i Nordplusnettverket ble avholdt i Oslo 7.november
Publisert 9. nov. 2017 15:47

Tysdag 7.november var Bachelorutdanninga i tannpleie vertskap for det årlege møtet i Nordplus- nettverket.

To fotoer satt sammen, det til venstre viser to forskere, fra venstre en man og en dame, oppstilt og blide med blomsterbuketter og diplomer, det til høyre viser en forsker som mottar blomsterbukett av presidenten i NTF.
Publisert 7. nov. 2017 16:47

Tilsette frå fleire av avdelingane ved fakultetet bidrog sterkt til det faglege programmet under landsmøtet i år. Nokre vart dessutan heidra med staselege prisar.

Tre personer står og smiler til venstre for et stort instrument.
Publisert 6. nov. 2017 16:10

Etter fleire år med arbeid for å finansiere den sjeldne maskina, vart den endeleg levert ved fakultetet i siste veke.

Bilde av slott på en høyde på andre sida av en elv i Praha.
Publisert 1. nov. 2017 12:46

Forskere fra Det odontologiske fakultet dro utenlands denne uka for å lære mer om prosjektledelse og CV-bygging.

Publisert 1. nov. 2017 09:00

I framlegget til statsbudsjett for 2018 kom regjeringa med ei løyving på 10 millionar kroner til å laga eit forprosjekt for eit planlagt nybygg for klinikkane til Det odontologiske fakultetet. Det kan du lese i Uniforum

FAksimilie fra nettartikkel i Teknisk ukeblad, et mikroskopbilde med tittelen "DEt er et mysterium hvorfor det virker så bra: Lager nytt beinvev med et grunnstoff vi har mengder av i Norge"
Publisert 25. okt. 2017 12:42

Teknisk Ukeblad vier en lang og grundig artikkel til stoff som kan erstatte tapt bein i skjelettet, utviklet ved Avdeling for biomaterialer ved Institutt for klinisk odontologi.

Bildet viser en nyfødt baby som ligger på ryggen og to hanske-kledte hender behandler babyen.
Publisert 18. okt. 2017 07:11

Professor Fernanda Petersens forskergruppe ved Institutt for oral biologi (IOB) er nettopp tildelt åtte millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske på antibiotikaresistens hos premature barn.

Bilde av to tomme tannlegestoler
Publisert 16. okt. 2017 18:46

Studentklinikken ved Psykologisk institutt ble stengt på dagen av universitetsledelsen. – Ingen grunn til å frykte det samme ved Det odontologiske fakultet, beroliger Pål Barkvoll.

Publisert 12. okt. 2017 10:20
Professor Dag Ørstavik ble i september valgt til ny president i Den europeiske endodontiforeningen (ESE). Han tar fatt på vervet fra januar 2018.
Bildet av de to tidligere studentene
Publisert 4. okt. 2017 10:42

Badra Hussain og Minh Thieu  har lukkast  i noko som ikkje er alle masterstudentar forunnt, nemleg å  publisera i to velrenommerte tidsskrift.

Profilbilder av Claus Desler Madsen til venstre, og Lene Juel Rasmussen til høyre.
Publisert 3. okt. 2017 09:43

13. oktober kommer direktøren for det danske Center for sund aldring til fakultetet for å holde mini-seminar.

Publisert 28. sep. 2017 15:32

For OD vart Forskingsdagane 2017 avslutta med eit høgaktuelt og vellykka arrangement om munntørrleik.

Publisert 22. sep. 2017 14:50

På tysdag 26. september klokka 1500 kan de nytte høvet til å få med  dykk Professor Håvard Haugen sitt innlegg på Cutting Edge Fesitvalen.  Han skal prata om THE NEXT GENERATION BONE GRAFT MATERIALS.

Profilbilder av forskerne, fra venstre, Bente Brokstad Herlofson, Lene Hystad Hove, Janicke Liaaen Jensen, Hilde Kanli Galtun og Alix Young Vik.
Publisert 14. sep. 2017 10:42

Mot slutten av september braker det løs med forskningsarrangementer over hele Norge. Det odontologiske fakultet bidrar med å sette verdien av spytt på agendaen under årets Forskningsdager.

Publisert 8. sep. 2017 10:41

COST er et kontaktformidlende og koordinerende organ med ansvar for å initiere og gjennomføre europeisk forskningssamarbeid. Norge har deltatt siden samarbeidet ble etablert i 1971.

Publisert 6. sep. 2017 11:42

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kom i dag til UiO med lovnad om en oppstartsbevilgning til nytt livsvitenskapsbygg.

Publisert 5. sep. 2017 14:57

I en høytidelig seromoni fredag 1. september hedret Universitetet i Oslo (UiO) sine æresdoktorer. Professor Malcolm Snead, innstilt av Det odontologiske fakultet,  er nå æresdoktor ved UiO

Publisert 5. sep. 2017 12:53

Under en høytidelig seremoni i Universitets aula ble Anders Verket overrakt H.M  Kongens gullmedalje.  Gullmedaljen tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo.

Publisert 17. aug. 2017 11:14

H.M. Kongens gullmedalje tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo. Arbeidet må være anerkjent som et virksomt bidrag til fagfeltets forskningslitteratur.

Publisert 15. aug. 2017 14:02

En sommer er over, men hva gjør vel det når første arbeidsdag er en inspirerende kalibreringsdag på Det odontologiske fakultet?

Publisert 8. aug. 2017 13:41

Mens mange av oss har hatt ferie, har Hanna Tiainen hatt en viktig sommer jobb.

Publisert 11. juli 2017 09:48

Den 64 ORCA kongressen (The European Organisation for Caries Research) ble i dagene 5. juli - 8 juli 2017 avholdt i Oslo. Et innholdsrikt program ble presentert for deltakerne, og både faglige og sosiale arrangementer er dokumentert av fakultetets fotograf.