2017

Bildet viser en nyfødt baby som ligger på ryggen og to hanske-kledte hender behandler babyen.
Publisert 18. okt. 2017 07:11

Professor Fernanda Petersens forskergruppe ved Institutt for oral biologi (IOB) er nettopp tildelt åtte millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske på antibiotikaresistens hos premature barn.

Bilde av to tomme tannlegestoler
Publisert 16. okt. 2017 18:46

Studentklinikken ved Psykologisk institutt ble stengt på dagen av universitetsledelsen. – Ingen grunn til å frykte det samme ved Det odontologiske fakultet, beroliger Pål Barkvoll.

Publisert 12. okt. 2017 10:20
Professor Dag Ørstavik ble i september valgt til ny president i Den europeiske endodontiforeningen (ESE). Han tar fatt på vervet fra januar 2018.
Bildet av de to tidligere studentene
Publisert 4. okt. 2017 10:42

Badra Hussain og Minh Thieu  har lukkast  i noko som ikkje er alle masterstudentar forunnt, nemleg å  publisera i to velrenommerte tidsskrift.

Profilbilder av Claus Desler Madsen til venstre, og Lene Juel Rasmussen til høyre.
Publisert 3. okt. 2017 09:43

13. oktober kommer direktøren for det danske Center for sund aldring til fakultetet for å holde mini-seminar.

Publisert 28. sep. 2017 15:32

For OD vart Forskingsdagane 2017 avslutta med eit høgaktuelt og vellykka arrangement om munntørrleik.

Publisert 22. sep. 2017 14:50

På tysdag 26. september klokka 1500 kan de nytte høvet til å få med  dykk Professor Håvard Haugen sitt innlegg på Cutting Edge Fesitvalen.  Han skal prata om THE NEXT GENERATION BONE GRAFT MATERIALS.

Profilbilder av forskerne, fra venstre, Bente Brokstad Herlofson, Lene Hystad Hove, Janicke Liaaen Jensen, Hilde Kanli Galtun og Alix Young Vik.
Publisert 14. sep. 2017 10:42

Mot slutten av september braker det løs med forskningsarrangementer over hele Norge. Det odontologiske fakultet bidrar med å sette verdien av spytt på agendaen under årets Forskningsdager.

Publisert 8. sep. 2017 10:41

COST er et kontaktformidlende og koordinerende organ med ansvar for å initiere og gjennomføre europeisk forskningssamarbeid. Norge har deltatt siden samarbeidet ble etablert i 1971.

Publisert 5. sep. 2017 14:57

I en høytidelig seromoni fredag 1. september hedret Universitetet i Oslo (UiO) sine æresdoktorer. Professor Malcolm Snead, innstilt av Det odontologiske fakultet,  er nå æresdoktor ved UiO

Publisert 5. sep. 2017 12:53

Under en høytidelig seremoni i Universitets aula ble Anders Verket overrakt H.M  Kongens gullmedalje.  Gullmedaljen tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo.

Publisert 17. aug. 2017 11:14

H.M. Kongens gullmedalje tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo. Arbeidet må være anerkjent som et virksomt bidrag til fagfeltets forskningslitteratur.

Publisert 15. aug. 2017 14:02

En sommer er over, men hva gjør vel det når første arbeidsdag er en inspirerende kalibreringsdag på Det odontologiske fakultet?

Publisert 8. aug. 2017 13:41

Mens mange av oss har hatt ferie, har Hanna Tiainen hatt en viktig sommer jobb.

Publisert 11. juli 2017 09:48

Den 64 ORCA kongressen (The European Organisation for Caries Research) ble i dagene 5. juli - 8 juli 2017 avholdt i Oslo. Et innholdsrikt program ble presentert for deltakerne, og både faglige og sosiale arrangementer er dokumentert av fakultetets fotograf.

Publisert 3. juli 2017 10:17

Stipendiat Tormod Krüger og postdoktor Preet Bano Singh er gjennom Oslo Life Science tildelt midler for utenlandsopphold i høst.

Publisert 21. juni 2017 15:32

Fakultetet var stolte av kandidatene som den 16. juni 2017 tok i mot vitnemål som bevis på fullført 5 årig tannlegeutdannelse, Master i odontology og 3 årig tannpleierutdanning, bachelor i Tannpleie

Publisert 16. juni 2017 12:25

Årets Masterpresentasjoner er vel gjennomført og hele fire oppgaver fikk priser i år.

bilde av powerpoint
Publisert 13. juni 2017 22:24

Før Vitnemålseremonien  på fredag må studentane på  Tannpleierutdanninga gjere ei siste ting, nemlig presentera Bacheloroppgåvene sine.

Portrettbilde av Tor Paaske Utheim
Publisert 8. juni 2017 14:39

Tre forskere fra Universitetet i Oslo er med i et konsortium som får fire millioner Euro fra EUs rammeprogram Horizon 2020. Én av dem er ODs professor Tor Paaske Utheim.

Bilde av de tre forskerne som mottok pris for fremragende forskning, oppstilt smilende med diplomer og blomster i hendene.
Publisert 5. mai 2017 16:22

Tor Paaske Utheim, professor II ved Institutt for oral biologi, vart tildelt pris frå Oslo Universitetssjukehus for framifrå forsking fredag 5. mai.

Publisert 24. apr. 2017 15:31

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da Barneombudet inviterte toppledere innen helsesektoren til «Høynivåmøte mot vold mot barn» på Grefsenkollen restaurant i Oslo mandag 24. april 2017.

Foto av mann som smiler mens han holder en plakett
Publisert 31. mars 2017 10:18

Tjue ansatte fra fakultetet deltok på årets konferanse i International Association for Dental Research (IADR). Og som flere ganger tidligere kom én av dem tilbake med en gjev pris i kofferten.

Gruppebilder av mennesker
Publisert 29. mars 2017 11:37

Hafjell var destinasjon då Scandinavian Society for Biomaterials hadde sitt årlege seminar. Ein konferanse som avdelinga for biomaterialar arrangerte. Tilbakemeldingane frå deltakarane tyda på at både den norske fjellheimen og sjølve programmet freista til eit snarleg gjensyn.

Foto av tre damer som står og smiler, de to ytterste holder hver sin blomsterbukett.
Publisert 28. mars 2017 12:09

Rådgiver for helse, miljø og sikkerhet (HMS) ved Institutt for klinisk odontologi (IKO), Bente Olin Teigmo, er tildelt Universitetet i Oslo sin HMS-pris. Hun får prisen blant annet for sin evne til å inspirere andre - ved instituttet, men også på tvers av fakultetet og universitetet.