God omtale av Avdeling for biomaterialer

Teknisk Ukeblad vier en lang og grundig artikkel til stoff som kan erstatte tapt bein i skjelettet, utviklet ved Avdeling for biomaterialer ved Institutt for klinisk odontologi.

I artikkelen, som ble publisert i Teknisk ukeblad (TU) tidligere i oktober, intervjues professor Håvard Haugen om produktet som han og hans kolleger har utviklet i samarbeid med Inven2 AS. Inven2 AS er kommersialiseringsselskapet til Universitetet i Oslo og Oslo Universitetssykehus

– Det odontologiske fakultet har fokus på innovasjon og ønsker å tilrettelegge for slik virksomhet. Derfor er det gledelig at ansatte ved Avdeling for biomaterialer viser vei, og at det også legges merke til av andre, sier dekan Pål Barkvoll.

Les hele artikkelen på TU sine hjemmesider: Det er et mysterium hvorfor det virker så bra: Lager nytt beinvev med et grunnstoff vi har mengder av i Norge

Tema på NTFs landsmøte

De som skal delta på landsmøtet til Den norske tannlegeforening (NTF) har anledning til å lære mer om stoffet som kan erstatte tapt bein. Professorene Jan Eirik Ellingsen og Ståle Petter Lyngstadaas fra Avdeling for biomaterialer holder foredraget «Beinregenerasjon og gjenskaping av anatomi ved bruk av kunstig beinerstatningsmateriale» fredag 3. november kl. 15.15 (Foredrag 26).

Les mer om NTFs landsmøte og last ned programmet her.

Av Leif Erling Jensen
Publisert 25. okt. 2017 12:42 - Sist endret 25. okt. 2017 18:24