Publisert 19. apr. 2018 14:20

Både tannpleier- og odontologiutdanningen opplevde en sterk vekst ved årets samordna opptak. Størst var imidlertid økningen hos tannpleierutdanningen.

Publisert 19. apr. 2018 13:00

En delegasjon fra det odontologiske fakultetet  i Moldova besøkte nylig fakultetet sammen med professor Daniela E. Costea fra Universitetet i Bergen.

Oversiktsbilde av Tromsø by, liggende inntil en fjord, med fjell på den andre siden.
Publisert 17. apr. 2018 13:30

Finansiering av tannpleierutdanningen, nye retningslinjer for helsefagene (RETHOS prosjektet)  og mulig opprettelse av nasjonal deleksamen i odontologi var tre av flere saker som ble diskutert i Nasjonalt fagorgan for utdanning og forskning innen odontologiske fag i Tromsø.

To menn i hvite lab-frakker forklarer noe til statsministeren til høyre, inne på en lab
Publisert 23. mars 2018 16:06

Professorane Håvard Haugen og Jan Eirik Ellingsen hadde gleda av å presentere forskinga si for statsministar Erna Solberg i den nyopna «ShareLab» denne veka.

Publisert 9. mars 2018 13:14

Universitetets aula var den høytidelige rammen, da Professor Fernanda Petersen mottok prisen fra Olav Thon stiftelsen som er på 10 millioner kroner.

Et barn står og holder oppå en plasttann like stor som barnet, som lyser opp i rosa
Publisert 16. feb. 2018 14:46

Fleire tusen - barn, vaksne og firbeinte - nytta høvet torsdag 15. februar til å vandre ein runde i Botanisk hage, omgitt av odontologisk og anna livsvitskapeleg kunnskap.

Bilde av bok
Publisert 7. feb. 2018 11:07

Professor Steinar Risnes har skrevet ordboken han selv ønsket han hadde da han var student.

Publisert 30. jan. 2018 14:19

Kan tannstein som er tusenvis av år gammel si noe om hva slags helsetilstand bærerne av tannsteinen hadde?  Det kan virke usannsynlig, men ifølge Ingar Olsen er det faktisk mulig. Og det har han nå mottatt konvergeringsmidler fra Oslo Life Science for å forske mer på.

Bilde av de to forskerne som smiler. De sitter bak en pult, med en modell av et menneskedhode med kjeve og hals eksoponert på pulten.
Publisert 15. jan. 2018 15:58

Forskningsprosjekt med to sentrale deltakere fra Det odontologiske fakultet fikk stor tildeling fra Norges forskningsråd.

Bilde av Linda Bergeresen
Publisert 12. jan. 2018 10:46

Rett før jul kom tilsagnsbrevet fra forskningsinfrastrukturkomiteen om at OD kan gå til innkjøp av et nytt sveipelektronmikroskop (SEM)

De to forskerne stilt opp utendørs. De ser fornøyde ut. Kuntziger til venstre og Petersen til høyre.
Publisert 11. jan. 2018 15:46

Professor Fernanda Petersen ved Institutt for oral biologi fikk, sammen med sine samarbeidspartnere,  en betydelig tildeling fra Olav Thon Stiftelsen i dag. Forskningsmidlene går til prosjektet: «Born in the twilight of antibiotics: fighting antimicrobial resistance in preterm infants».

Bilde av Janicke Liaaen Jensen som sitter i et radiostudio med høreklokker på hodet og snakker inn i en mikrofon. Oppå skjermen nederst står teksten "Hvorfor dekkes ikke munnsykdommer å blå resept?"
Publisert 2. jan. 2018 10:04

Vi trenger en grunnleggende oppvåkning og forståelse for at munnhelse og generell helse er to sider av samme sak. Det er hovedbudskapet til professor Janicke Liaaen Jensen i et debattinnlegg i Dagblad i dag.