Aktuelle saker - Side 3

Publisert 3. juli 2017 10:17

Stipendiat Tormod Krüger og postdoktor Preet Bano Singh er gjennom Oslo Life Science tildelt midler for utenlandsopphold i høst.

Publisert 21. juni 2017 15:32

Fakultetet var stolte av kandidatene som den 16. juni 2017 tok i mot vitnemål som bevis på fullført 5 årig tannlegeutdannelse, Master i odontology og 3 årig tannpleierutdanning, bachelor i Tannpleie

Publisert 16. juni 2017 12:25

 Årets Masterpresentasjoner er vel gjennomført og hele fire oppgaver fikk priser i år.

bilde av powerpoint
Publisert 13. juni 2017 22:24

Før Vitnemålseremonien  på fredag må studentane på  Tannpleierutdanninga gjere ei siste ting, nemlig presentera Bacheloroppgåvene sine.

Portrettbilde av Tor Paaske Utheim
Publisert 8. juni 2017 14:39

Tre forskere fra Universitetet i Oslo er med i et konsortium som får fire millioner Euro fra EUs rammeprogram Horizon 2020. Én av dem er ODs professor Tor Paaske Utheim.

Glade utvekslingsstudenter ved Det odontologiske fakultet
Publisert 26. mai 2017 13:49

Denne uken fullfører de ti tannlegestudentene sitt tre måneders utvekslingsopphold ved fakultetet.

Bilde av de tre forskerne som mottok pris for fremragende forskning, oppstilt smilende med diplomer og blomster i hendene.
Publisert 5. mai 2017 16:22

Tor Paaske Utheim, professor II ved Institutt for oral biologi, vart tildelt pris frå Oslo Universitetssjukehus for framifrå forsking fredag 5. mai.

Publisert 24. apr. 2017 15:31

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da Barneombudet inviterte toppledere innen helsesektoren til «Høynivåmøte mot vold mot barn» på Grefsenkollen restaurant i Oslo mandag 24. april 2017.

Foto av mann som smiler mens han holder en plakett
Publisert 31. mars 2017 10:18

Tjue ansatte fra fakultetet deltok på årets konferanse i International Association for Dental Research (IADR). Og som flere ganger tidligere kom én av dem tilbake med en gjev pris i kofferten.

Gruppebilder av mennesker
Publisert 29. mars 2017 11:37

Hafjell var destinasjon då Scandinavian Society for Biomaterials hadde sitt årlege seminar. Ein konferanse som avdelinga for biomaterialar arrangerte. Tilbakemeldingane frå deltakarane tyda på at både den norske fjellheimen og sjølve programmet freista til eit snarleg gjensyn.

Foto av tre damer som står og smiler, de to ytterste holder hver sin blomsterbukett.
Publisert 28. mars 2017 12:09

Rådgiver for helse, miljø og sikkerhet (HMS) ved Institutt for klinisk odontologi (IKO), Bente Olin Teigmo, er tildelt Universitetet i Oslo sin HMS-pris. Hun får prisen blant annet for sin evne til å inspirere andre - ved instituttet, men også på tvers av fakultetet og universitetet.

Publisert 20. mars 2017 15:26

Årets munnhelsedag ble markert med yrende liv i morgentimene, da over to hundre mennesker hadde tatt turen for å høre Johanna Berstad og Bente Brokstad Herlofson forelese om kreft og oral helse i Geitmyrsveien. Det var Den norske Tannlegeforeningen som arrangerte frokostseminaret sammen med Kreftforeningen, Munn- og halskreftforeningen og Det odontologiske fakultet, UIO.  Her kan du se opptak av frokostseminaret.

Utendørs bilde av et av byggene til Det odontologiske fakultet, et rødt, gammelt mursteinsbygg.
Publisert 13. mars 2017 16:33

I en fersk rangering av utdanningsinstitusjoner ut fra fag og fagområder, fikk odontologiutdanningen ved Det odontologiske fakultet 46. plass - i verden. Ingen av de andre norske odontologiutdanningene er med på lista.

Publisert 27. feb. 2017 13:11

I forrige uke (23-24. feb) hadde fakultetet besøk av ADEEs internasjonale hovedstyre.  De hadde tatt turen til Oslo for å starte planleggingen av ADEE 2018 som skal arrangeres i Oslo.

Foto av studiedekanen som sitter i en sofagruppe og prater sammen med tre studenter.
Publisert 17. feb. 2017 06:30

Amer Sehic brenner litt ekstra for å få ned frafallet blant studentene som starter sine studier ved fakultetet. Men han har også startet sin periode som prodekan for studier med noen planer for hvordan fakultetet skal øke kvaliteten på studieprogrammene.

De to studentene sitter med lab-frakker foran en laboratorie-benk med mange instrumenter, og viser noe til hverandre.
Publisert 8. feb. 2017 06:30

15. april er det frist for å søke seg til fakultetets forskerlinje i odontologi.

– Denne muligheten er for god til ikke å gripe! Og du trenger absolutt ikke å være Einstein for å passe inn, oppfordrer årets forskerlinjestudenter.

Publisert 6. feb. 2017 12:27

Det er mange ideer og planer som surrer rundt i hodet til ODs ferske forskningsdekan i startgropa på nytt år og dekanatperiode. Men Linda Hildegard Bergersen tenker aller mest på hvordan fakultetet skal få økt andelen eksterne forskningsmidler.

Publisert 2. feb. 2017 15:46

Stipendiaten ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo (OD), ble forrige uke tatt opp som aktiv medlem i «Angle Society of Europe».

Foto av den nye studiedekanen som står oppstilt til høyre i bildet, smilende, foran en gruppe studenter samlet rundt en tannlegestol med pasient i, i en læringssituasjon i bakgrunnen.
Publisert 30. jan. 2017 10:44

De neste ukene publiserer vi intervjuer med fakultetets nye prodekaner. Alix Young Vik er ny studiedekan ved fakultetet, og hun vil at studieplanene skal være dynamiske. I løpet av de neste fire årene håper hun å gjøre de kliniske delene av studiene, som er hennes hovedansvarsområde, enda bedre for studentene.

Publisert 27. jan. 2017 13:36

Det var mange som møtte opp i Domus Odontologica da Institutt for oral biologi (IOB) arrangerte et inspirerende innovasjonsseminar . Hensikten med seminaret var å lære mer om hvordan forskning kan omsettes til innovasjonsløsninger som kan bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver.

Publisert 23. jan. 2017 10:57

Det odontologiske fakultet innleder et flerårig samarbeid med Tannhelsetjenestens kompetansesenter Midt-Norge.

Publisert 19. jan. 2017 16:05

Det odontologiske fakultet sender denne våren 13 studenter på utvekslingsopphold til sine samarbeidspartnere. Mandag 23.januar reiser de første studentene.

Publisert 12. jan. 2017 16:20

For tredje år på rad åpner Det odontologiske fakultet opp for at odontologistudenter i utlandet kan søke om å få fullføre utdannelsen sin ved UiO.

Publisert 2. jan. 2017 08:00

På NEMKO -tomta på Gaustad skal fremtidens odontologibygg reises. Men før vi kan finne frem flyttesakene i Geitmyrsveien, er det mye som skal skje. For dekan Pål Barkvoll, er det viktig at alle ved Det odontologiske fakultet, har anledning til å følge prosessen fremover. Dere vil derfor få jevnlige rapporter fra byggemøtene på nettsidene for ansatte fremover.

Illustrasjonsfoto av en dame i lab-bekledning som holder to hanskekledte hender mot en glassflate.
Publisert 19. des. 2016 13:33

Den 18. januar inviteres det til storslått seminar på institutt for oral biologi (IOB), Domus Odontologica: "Inspirasjon fra laboratorium til klinikk - Annes innovasjonsseminar." Hit kommer det mange spennende gjester med bred kompetanse.