De odontologiske fakultet i media

Dette er et automatisk uttrekk av saker fra nettbaserte medier der fakultetet og de to instituttenes forskere er omtalt.

 • Tur gir best hjernetrim 8. juni 2018 17:23
  Bedrer hukommelsen. Gir større kreativitet. Øker konsentrasjonen. Gir stressmestring. Motvirker depresjon. Bremser aldring. – Fysisk aktivitet kan både bremse aldringsprosesser og motvirke depresjon, forteller Linda Hildegard Bergersen, professor ved Institutt for oral biologi, Universitetet i Oslo.
 • 9 små endringer du kan gjøre i dag for å leve lengre 26. mai 2018 15:07
  Å leve til du blir minst 100 år krever en god porsjon flaks, men sunne vaner bidrar også. Visste du at god tannhygiene også kan hjelpe deg med å leve lengre? Ifølge tannlege Katrine Gahre Fjeld ved Institutt for klinisk odontologi på Universitetet i Oslo, kan sykdommer i tenner og munn spres til resten av kroppen eller påvirke andre sykdommer i kroppen negativt.
 • Mange plages av munntørrhet 22. mai 2018 11:11
  Medisinbruk oftest årsaken: Hundretusener av nordmenn plages med munntørrhet. Det kan få konsekvenser for helsen og livsgleden. – Eldre er mer utsatt enn yngre på grunn av sykdom, redusert helse og mer bruk av medisiner, sier Lene Hystad Hove, førsteamanuensis ved Institutt for klinisk odontologi (IKO), Universitetet i Oslo (UiO). Hun tilhører en forskergruppe ved Det odontologiske fakultet, UiO, som er gått sammen om å danne Munntørrhetsklinikken.
 • Medisinsk-biologisk ordbok - Latin-gresk-norsk 16. mai 2018 00:04
  Forfatteren er professor emeritus ved Institutt for oral biologi ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Han har mer enn 45 års erfaring som lærer, forsker og faglitterær forfatter. Han har også erfaring som kliniker. Særlige arbeids- og interesseområder har vært anatomi og morfologi, både makroskopisk og mikroskopisk.
 • De svakeste gruppene taper 15. mai 2018 11:24
  "Det var det opprørende å lese i Driva om Ann- Karin Sæter, som i desperasjon over ikke å ha råd til å gå til tannlegen, trakk sin egen tann" Av Professor Pål Barkvoll, Dekan, Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo
Mer ...
Publisert 8. mai 2017 08:31 - Sist endret 8. mai 2017 08:31