
Utveksling av gener med andre bakterier, og ombytting av disse genene hos bakterien Porphyromonas gingivalis, kan være årsaken til at stammer med ulik gensammensetning har forskjellig evne til å fremkalle sykdom.
Utveksling av gener med andre bakterier, og ombytting av disse genene hos bakterien Porphyromonas gingivalis, kan være årsaken til at stammer med ulik gensammensetning har forskjellig evne til å fremkalle sykdom.
Både tannpleier- og odontologiutdanningen opplevde en sterk vekst ved årets samordna opptak. Størst var imidlertid økningen hos tannpleierutdanningen.
En delegasjon fra det odontologiske fakultetet i Moldova besøkte nylig fakultetet sammen med professor Daniela E. Costea fra Universitetet i Bergen.
Finansiering av tannpleierutdanningen, nye retningslinjer for helsefagene (RETHOS prosjektet) og mulig opprettelse av nasjonal deleksamen i odontologi var tre av flere saker som ble diskutert i Nasjonalt fagorgan for utdanning og forskning innen odontologiske fag i Tromsø.
Professorane Håvard Haugen og Jan Eirik Ellingsen hadde gleda av å presentere forskinga si for statsministar Erna Solberg i den nyopna «ShareLab» denne veka.
Fleire tusen - barn, vaksne og firbeinte - nytta høvet torsdag 15. februar til å vandre ein runde i Botanisk hage, omgitt av odontologisk og anna livsvitskapeleg kunnskap.
Professor Steinar Risnes har skrevet ordboken han selv ønsket han hadde da han var student.
En av de viktigste årsaker til at rotfylling av tenner ikke lykkes, er manglende desinfeksjon av rotkanalene eller urent utstyr. Det oppstår en infeksjon på rotspissen av tannen, og den må rotfylles på nytt.
Kan tannstein som er tusenvis av år gammel si noe om hva slags helsetilstand bærerne av tannsteinen hadde? Det kan virke usannsynlig, men ifølge Ingar Olsen er det faktisk mulig. Og det har han nå mottatt konvergeringsmidler fra Oslo Life Science for å forske mer på.
Den første av fakultetets utreisende studenter denne våren starter sitt opphold ved Karolinska institutet i dag.
Denne uka var det sluttsamling for kurset i "Klinisk veiledning i odontologi", som alle instruktører ved tannpleie- og tannlegeutdanningen ved Det odontologiske fakultet skal igjennom.
Randi Krog Eftedal og Zlatko Dembić har publisert en artikkel i Journal of Orthopedic om hvordan genetiske polymorfismer påvirker risikoen for å utvikle osteoartritt i hofte, men ikke i kne.
Forskningsprosjekt med to sentrale deltakere fra Det odontologiske fakultet fikk stor tildeling fra Norges forskningsråd.
Rett før jul kom tilsagnsbrevet fra forskningsinfrastrukturkomiteen om at OD kan gå til innkjøp av et nytt sveipelektronmikroskop (SEM)
Forskere ved IOB har undersøkt effekten av Streptococcus mitis (S. mitis) på en viktig type hvite blodceller, monocytter.
Vi trenger en grunnleggende oppvåkning og forståelse for at munnhelse og generell helse er to sider av samme sak. Det er hovedbudskapet til professor Janicke Liaaen Jensen i et debattinnlegg i Dagblad i dag.
Professor dr.odont. Ivar Espelid døde 19. desember etter et kort sykeleie.
Tiril Willumsen fortalde helseministaren kvifor endringane for pasientar med tannbehandlingsangst bekymrar ho, i Dagsnytt 18.
Det odontologiske fakultet har inngått ein rammeavtale med Forsvarets sanitet om samarbeid innanfor mellom anna akuttmedisin og rettsodontologi.
Forskere ved Institutt for oral biologi bidrar til påvisning av et tidlig trinn i aldringsprosessen.
Forskere ved Institutt for oral biologi bidrar til oppklaring av hvordan cellen holder mitokondriene i orden
Den årlige Forskningsdagen er vel gjennomført og priser er blitt utdelt til to verdige vinnere
Tysdag 7.november var Bachelorutdanninga i tannpleie vertskap for det årlege møtet i Nordplus- nettverket.
Tilsette frå fleire av avdelingane ved fakultetet bidrog sterkt til det faglege programmet under landsmøtet i år. Nokre vart dessutan heidra med staselege prisar.
Etter fleire år med arbeid for å finansiere den sjeldne maskina, vart den endeleg levert ved fakultetet i siste veke.