
To av Universitetet i Oslo (UiO) sine fakulteter møtes i et utradisjonelt samarbeid for å sette utenforskap på agendaen. Fredag 12. oktober inviterer Det odontologiske og teologiske fakultet til frokostmøtet: «Brennmerket».
To av Universitetet i Oslo (UiO) sine fakulteter møtes i et utradisjonelt samarbeid for å sette utenforskap på agendaen. Fredag 12. oktober inviterer Det odontologiske og teologiske fakultet til frokostmøtet: «Brennmerket».
Identifisering av bakterier fra munnhulen, og antistoffer mot disse, i hjerne/ryggmargsvæske fra pasienter med Alzheimers sykdom og andre former for demens.
To tilsette frå Institutt for oral biologi (IOB) har nett fått publisert ein artikkel i det høgthengande tidsskriftet Nature Communications.
Avdeling for biomaterialer har fått ei ny stor tildeling frå EU H2020 og EUROSTAR-programmet til eit prosjekt som skal sjå på forebygging og tidlig behandling av periodontitt.
Studentar, forskarar og administrativt tilsette representerte fakultetet godt på Forskningstorget på Universitetsplassen i helga.
Det har vore kreering i Aulaen til Universitetet. Frå Det odontologiske fakultet var det Ragnar Bjering og Gabriela Salvadori da Silva som fekk sine doktorgradar, og da Silva hadde æra av å halde tale på vegne av doktorandande.
Høsten er tid for arrangementer og på OD er det flere begivenheter som står i kø. Først ute er Forskningsdagene.
Nyleg blei resultata for studentane si helse og trivsel-undersøking (SHoT) lagt fram for 2018. Studiedekanane meiner undersøkinga er ei god rettleiing for kva fakultetet må arbeide meir med og kva tiltak som bør vidareførast.
Nobelprisvinner Edvard Moser er en av forskerne som kommer til Oslo i anledning Virginia-Nordic Precision Neuroscience II-konferansen den 19.-21. september.
Til hausten kjem nye retningslinjer for tannhelsetenester for barn og unge frå Helsedirektoratet. Forslaget som vart send ut på høyring har vekt debatt.
Citrullinering er et mulig bindeledd mellom periodontitt, leddgikt, arteriosklerose og Alzheimers sykdom.
Tanker om endringer i administrasjonen og organisatorisk plassering av Bachelorprogrammet i tannpleie var to sentrale saker som ble diskutert i fakultetsstyrets siste møte før sommeren.
Er sphingolipider og serin dipeptid lipider undervurderte virulensfaktorer hos Porphyromonas gingivalis?
Sjelden har rammene rundt en kandidatavslutning vært fylt av så mange vakre musikalske innslag som i år.
Fakultetets pris for beste masteroppgave våren 2018 gikk til Syver Andreas Vollan Rotberget og Alexander Salvador Guido.
I slutten av mai var det duket for fest da Tannpleierforeningen feiret femti år. Det store jubileet ble markert med både fagkonferanse hvor flere fra fakultetet bidro, samt et spennende jubileumsskriv.
Avdeling for biomateriale vart nyleg tildelt finansiering frå EU til eit forskingsprosjekt på degraderbare metall, kalt «MgSafe».
I 2006 ble det utgitt et omfattende og unikt bokverk med tittelen: Maxillofacial Imaging. Andre utgave av boken er nå kommet i en oppdatert og betydelig utvidet versjon
Vennligsinnede bakterier kan være en potensiell vaksine mot pneumokokkinfeksjoner, som forårsakes av bakterien Streptococcus pneumoniae.
I august kommer studenter og undervisere i tannhelsefag fra hele Europa til UiO. Det odontologiske fakultet forventer hundrevis av internasjonale gjester når de skal være vertskap for Association of Dental Education in Europe (ADEE) sin årlige konferanse.
Vennligsinnede bakterier beskytter luftveiene mot sykdomsfremkallende bakterier, og har et potensiale for å bli brukt til vaksine mot farlige bakterier.
Det har vært møte i det europeiske nettverket for forskning på barneleddgikt i kjeveskjelettet. Nettverket heter EuroTMjoint.
Det har lenge vært et ønske om en ny lærebok i kommunikasjon og psykologiske aspekter ved oral helse. Nå er læreboken Odontologisk psykologi kommet, og fersk fra trykkeriet er den allerede tatt i bruk av studentene ved fakultet.
Suada Mesihovic ble tildelt fakultetets HMS pris for 2017 under allmøtet i dag. Prisen ble gitt for hennes bidrag til å sette HMS i fokus på klinikken gjennom målbevisst arbeid med ECO- online og for å skape gode arbeidsforhold for ansatte, studenter og pasienter.
Siste veka i april var det duka for det årlege internasjonale skandinaviske møtet for forsking innan biomateriale. Her fekk både stipendiatar og forskarar høve til å oppdatere seg på det siste som skjer på forskingsfeltet. I tillegg fekk professor Ståle Petter Lyngstadaas pris for framifrå forsking.