Nå nærmer det seg slutten av oppholdet

Hei! 

På tide med en liten oppdatering fra Dublin! Dagene her flyr av sted. Nå føler jeg at jeg har endelig kommet inn i deres rutiner og lært hvordan ting håndteres på klinikken. Pasientbehandlingen går fint. Jeg har egentlig ikke gjort noen store eller kompliserte behandlinger. Det har stort sett vært fyllingsterapi med kompostt og GI, og endobeh. Tror dessverre ikke jeg får lagt en amalgam fylling. Når det gjelder endobeh, så er det en del ulikheter. Særlig når det gjelder aseptisk teknikk, som er noe fraværende her, til dels pga mangel på røntgenapparater i båsene. Og ikke minst en annen instrumenteringssystem, med X-Smart som er flere fils system i motsetning til Reciproc som er "single-file" system. Men det er artig å erfare at endo kan gjøres på andre måter også! 

En annen markant forskjell fra Norge, er at vi har tannlegesekretær-studenter som assisteres oss noen ganger på klinikken. Ting går så mye fortere, og livet på klinikken er mindre stressende. Takk og pris for tannlegesekretærer. Skal nytte det så lenge det varer! 

Som lovet her er det noen bilder fra Dublin :) 


Trinity College

-Irlands eldste Universitet, som ble opprettet i 1592 av Dronning Elisabeth I av England

-Ligger midt i sentrum av Dublin 


Happy St.Patrick´s Day! 

God stemning, masse grønt og litt uvanlig parade! 

 

(17.mars) 


Cork 

En helg med overnatting i Cork som ligger noen timers busstur fra Dublin med Erasmus crew fra Oslo, Stockholm og Leeds.

Bilde: Blarney Castle i Cork

 


"Påskeferie"

Jeg var så heldig som fikk besøk av lillesøsteren min i påskeferien. Vi tok to dagers City Sightseeing med Hop -On Hop-Off Bus! Det var godt å få besøk, og vi var utrolig heldige med været.

Her er det bilder fra Dublin Zoo i Phoenix Park :) 

         

 

Bilde til venstre: Dublin Castle og til høyre: Guinness

                                   


St. James´s Hospital

Egentlig så hadde vi ikke påskeferie. Vi tilbrakte to uker på St.James´s Hospital på Maxillofacial avdelingen med Prof Stassen. Vi fikk være med og se på ulike spennende caser og assistere på operasjonsstuen. Vi fikk sett blant annet cancere med ulik størrelse og omfang, traumepas., kjevefrakturer, kjevekirurgi, kjeveortopedisk kirurgi, halsdisseksjon og nasolabial flap. Utrolig gøy å se ting som vi sannsynligvis ikke får sett i Norge. 

En liten smakebit fra St.James´s Hospital (bilde: Ameloblastom). 

 


 

Men nå går det dessverre mot slutten av oppholdet i Dublin. Oppholdet har vært som en berg-og-dalbane. Litt tøff start i begynnelsen, men så roet ting seg ned etterhvert. Jeg har fått erfare hvordan tannlegeyrket utøves i et annet land, og at tannlegeyrket ikke er svart og hvit. Jeg har fått oppleve et annet kultur og et annet levemåte. Møtt hyggelig mennesker, og forhåpentligvis blitt litt bedre i engelsk. Men mest av alt har jeg lært meg selv bedre å kjenne, og jeg føler at jeg har vokst som person. Angrer absolutt ikke at jeg valgte å dra på utveksling. 

Eventyret er snart over, og hjemme venter fire skriftlige eksamener. 

 


Takk for nå! 

-Elaha 

 

Emneord: Dublin, Oppdatering, bilder, klinikk Av Elaha Nazari
Publisert 5. mai 2015 21:14 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Veldig fin blogg

Veldig fin blogg

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 6. mai 2015 13:54

Fine bilder & flott skildring av oppholdet!

Takk for at du deler, det settes stor pris på ! Veldig fin informasjon & motiverende for evt også de tannlegestudenter som senere vil reise på utveksling til Dublin.

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 6. mai 2015 15:21

Slutten på opphold

Det er veldig fint og kort oppsummert, der ser ut at kanskje det var ikke så fint som du hadde forventet deg. Du ville få mer kunnskap og gjøre mye praksis, men tiden ikke sterket til. Man får ikke alltid det man ønsker seg. Men du er ung og har mange muligheter foran deg.
Det er mange flotte og historiske bilder som er interessant å se på. Det er flotte bilder fra påskeferien med din lillesøster som ser ut at det har vært fin påskeferie.

ønsker deg lykke til.
Wellkome hjem.

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 6. mai 2015 22:58

Hei :)

Det ble kanskje ikke akkurat det jeg hadde forventet, men det har vært lærerikt, og ikke minst spennende å få en annen hverdag. 

Ses om ikke så lenge:) 

Skrevet av: Elaha Nazari

anonym@webid.uio.no - 7. mai 2015 21:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere