Dental hospital- uke 1

Den siste uken har vært preget av ufattelig mye informasjon. Uken startet med at jeg møtte opp i første etasje på "Dental Hospital" ( som virkelig ser ut som et sykehus) for å møte Dr. Clark. Samtidig møtte jeg de to andre erasmus studentene, Jacob og Anna ( begge er fra Stockholm). Vi er faktisk delt inn i tre forskjellige grupper, og ser ikke hverandre så ofte, men når vi først treffes, er det godt å kunne snakke litt norsk. Dr. Hardy har allerede rukket å fortelle oss at norsk er strengt no-no, og tillater ikke at vi prater norsk foran ham i klinikken, men i lunsjen er vi ganske flinke til å skeie litt ut :P  

Anyways.. Møtet med Dr. Clark var veldig hyggelig, men det at vi stod ved inngangen, ca 20m fra pasientene i noe som føltes som en evighet, og fikk en storm av info på godt dublinsk (det vil si UTROLIG rask engelsk med dublinsk dialekt) var veldig merkelig. Vi alle trodde at vi skulle i det minste sette oss ned, men det var det ikke tid til. For i neste 5 timene fulgte vi Cathrine rundt i labryrinten av en skole! 

Dental Hospital består av to deler, en ny del og en gammel del. Den "nye" delen er egentlig gammel bygning som har vært eid av Trinity college i mange år, og som har stått tomt, men som nå har blitt pusset opp og brukes til fornuftige ting som bibliotek, datarom, diverse kontorer og flere moderne seminarrom. Den "gamle" delen består av klinikker og er egentlig ikke mer enn 10-12 år gammel.. 

Klinikkene er inndelt i følgende:

- Første etasjen består av Oralkirurgi, mottak og akutten ( A&E). 

-Andre etasjen ( som egentlig er 1. etasjen) består av klinikk 1, med 4 "bay"  hver med 8 båser. Her finnes det også propedeuten (UTL) ( hvor de faktisk begynner i i 2. året og er der litt hvert år frem til 4. året)

-Tredje etasjen (som egentlig er 2. etasjen) består av vår elskede "common room", som er fellesrommet, hvor alle studentene og noen av personalet tar pause. Her er det mange gode sofaer, som tar imot slitne studenter etter 4 timer klinikk hver gang. Det er gratis kaffe og te fra morgen til kveld, noe som gjør hverdagen helt perfekt! ( btw, ikke bare er kaffen gratis, den er faktisk god også!)

I denne stasjen finner man også klinikk 2, med samme oppsettet som klinikk 1.

- Toppetasjen som er tredje etasjen består av kontorer og forelesningssaler.

 Åh forresten! en ting som er litt annerledes her er at de har veldig få forelesninger. Hvis det først er noen forelesninger, så er dette i lunsjen deres, noe som fører til at studentene som oftest ikke får tid til å spise ordentlig lunsj. (Stakkars studenter.. I know!)

Dagen ble rundet av med ( det jeg vil kalle en VIP-tur) en omvisning av selve Dr. Clark, som visste oss hele campus. Mens vi gikk gjennom den nydelige og praktfulle campusen fortalte hun om historien bak de fineste og største bygningene, museet, biblioteket og om hennes tid som student på Trinity. Jeg var både overrasket og imponert over å se Dr. Clark i høye hæler og den lange kåpen så energisk og empatisk. Jeg tror neppe at jeg får en så fin og grundig omvisning av en kirurg noen gang for resten av livet.

En annen ting som vi har merket oss er forholdet mellom studentene og lærerene og ikke minst pasientene. Vi trodde at det skulle være veldig høytidlig og formelt, men slik er det heldigvis ikke. Lærerene kaller vi fortsatt etter etternavn, og legger til "Dr." først, men de derimot er på fornavn med studentene, og vi er alle på fornavn med pasientene. Det hele fungerer veldig bra!! Alle lærerene har vært utrolig flinke til å ta oss i mot, og hittil har vi bare møtt på hygglige folk på Trinity.

Første møtet med Trinity var altså heelt fantastisk! Det har vært over all forventning..  

Det samme kan egentlig sies om Dublin  óg ( bortsett fra en bitte liten episode, som jeg kanskje kommer tilbake til litt senere)  

Nå må jeg legge meg! Imorgen er det perio med Dr. MacCarthy, og Maxillo Facial .. tror det blir en del observering..

Nattinatt

 

Av Elham Koroud
Publisert 12. mars 2012 22:08 - Sist endret 26. juni 2015 11:06

Hørtes deilig ut med gode

Hørtes deilig ut med gode sofaer og gratis god te/kaffe på "common room"! :)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 13. mars 2012 20:17

åja!! Vi klager ikke!! :)

åja!! Vi klager ikke!! :)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 13. mars 2012 22:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere