Endelig fremme i Tanga!

På fredag ankom vi TICC i Tanga etter en lang reise med fly, taxi, buss og motellovernatting. På senteret ble vi møtt av noen hyggelige damer som ga oss mangodrikk og hver vår kanga (afrikansk klesplagg).

Foto: Linn Irene Frengen, UiO/OD

Vi ble tildelt to fine rom, og vi har vært utrolig heldige og fått air condition på rommene. De to første dagene gikk med til å bli kjent på TICC, velkomstfest med de andre studentene på senteret, avslapping, soling og bading. Det er mange sykepleierstudenter her, men også noen fra ernæring og andre studier. Det er en herlig stemning her med afrikansk musikk og en utrolig fin natur. Masaiene og «jakthundene» her passer godt på oss slik at ikke slangene skal besøke oss. Hundene er veldig rolige og sosiale. De oppholder seg mye i restauranten og på stranden, og setter stor pris på å bli kost med.

Inngangspartiet til de to rommene våre.
Foto: Linn Irene Frengen, UiO / OD
Foto: Linn Irene Frengen, UiO /OD

I dag begynte vi med introduksjonsprogrammet. Vi begynte dagen med å lære om TICC og HAMA. Deretter var det Swahili-kurs med en kjempeflink og morsom lærer. Det er normalt at man alltid bruker en høflighetsfrase når man møter på folk, eller skal snakke med noen. Flere av disse høflighetsfrasene har vi lært i dag, i tillegg til andre nyttige ord og setninger. Allerede første dagen her fikk vi lære noen ord av de andre studentene som er på senteret. Swahili er det offisielle språket i Tanzania, men i tillegg er det 120 forskjellige stammer som snakker hvert sitt språk. På slutten av dagen fikk vi undervisning om kulturen her i Tanga/Tanzania. Tanzania er et fredelig land hvor muslimer, kristne og noen få ikke-religiøse lever sammen uten konflikter. De har stor respekt for hverandre og hverandres religion.

Det har vært en kjempefin opplevelse å komme hit, og vi gleder oss til spennende og lærerike dager fremover!

 

Hilsen Linn Irene, Anne-Marie, Vibeke, Halima og Jiyan

Av Anne-Marie, Linn Irene
Publisert 7. mars 2017 15:08 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Jeg gleder meg til å høre mer om deres opplevelser i Tanga/Tanzania. Det høres/ser fantastisk spennende ut allerede. Lykke til med oppholdet!

Kjersti Elisabeth Carlsen - 7. mars 2017 15:56

Takk for flott blogginnlegg. Det høres meget spennende ut. Nytt oppholdet!

Alix Young Vik - 7. mars 2017 18:22

Flott at dere blogger, det bør inspirere andre

Lykke til videre!

 

Leif Erling Jensen - 8. mars 2017 11:54

Godt å høre fra dere- og at dere er i gang! Ha fine dager fremover alle sammen!

Anne Eikeland - 8. mars 2017 11:57

Så fint at dere blogger, det er alltid spennende å lese. Masse lykke til! :)

Sevil Konuskan - 8. mars 2017 15:47

Gleder meg til fortsettelsen.

 

hammerst@uio.no - 9. mars 2017 09:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere