Kristine Block Mørland

Det har tidligere vært bloggere som har skrytt på seg å være fra verdens navle. Jeg velger å si meg uenig, da alle burde vite at verdens navle befinner seg ved Glommas utløp med sin koselige bryggepromenade, festningsby og fantastiske skjærgård.

Er du en ivrig quiz-gjenger, vet du kanskje også at det er Norges 6.største by, og byen jeg fikk gleden av å vokse opp i, eller nærmere bestemt på øya Kråkerøy, som ikke er så eksotisk som det høres ut som, men jeg er likefullt en øyjente.

Veien derifra ledet videre til Oslo, med en liten finte innom NTNU's sivilingeniørlinje, før jeg omsider endte opp på tannlegestudiet. Godt valg. Bedre studiemiljø og bedre folk skal man lete lenge etter. Menneskene her har dessuten følt det for godt å ta meg med på alskens friluftsutflukter som involverer snø og bratte nedoverbakker med mer
eller mindre hell.

Jeg er typen som ikke liker å kjede seg, og jeg har stor reiselyst. Dette er derfor en gylden mulighet til å bo et annet sted, bli kjent med nye mennesker og ikke minst oppleve hvordan odontologien undervises i et annet land. Jeg har som EDSA-medlem (European Dental Student Association) fått et visst intrykk av land som Frankrike, Slovakia og Georgia, og håper stort på at Tyskland er bedre en sistnevnte.

Planen var opprinnelig Cardiff, men hvorfor ikke ta utfordringen helt ut og ta det på et språk jeg ikke har praktisert ordentlig siden jeg var 18. Goethe-instituttet har vært flittig besøkt, og jeg føler meg så og si klar. Har lært meg både "Öffnen Sie den Mund recht weit, bitte" og "Nun spülen Sie, bitte" takket være morfars tyskbok fra 1967. Tirsdag 2.oktober pakkes bilen, Kielfergen inntas, og jeg er klar for det store utland.

Vær klar for "Kristine gjør ting hun ikke kan, del 1: Utveksling"

Publisert 7. des. 2015 14:43 - Sist endret 30. mars 2016 12:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere