Cape Town vol. 2: Klinikken

Vi er nå omtrent halvveis i utvekslingsoppholdet vårt her i Cape Town, og godt i gang med klinikken på skolen etter en deilig påskeferie med mye besøk hjemmefra. 

Endodonti

Onsdag formiddag har vi endo-økt på skolens klinikk. Her er rutinene noe annerledes med blant annet ulikt rense-system (roterende, Pro-taper) og analoge røntgenbilder (fordi det digitale røntgensystemet er nede). Prosedyren er likevel den samme, selv om materialene varierer noe fra de hjemme. 

 

Protetikk 

I protetikk har vi fått utdelt to pasienter som trenger hvert sitt nye helsett. Det er tanntekniker på huset, og på grunn av dårlig tid tar tanntekniker seg av en del av trinnene i prosedyren. Både instruktører, sekretærer og tannteknikere er rutinerte på å lage helproteser, og de hjelper oss gjerne med arbeidet. 

Man kommer ikke unna randmodellering med grønn Kerr...

 

Maxillo-facial 

Skolens klinikk har en avdeling som heter Maxillo-facial. Dette er en oralkirugisk avdeling hvor undersøkelser og operasjoner kun med lokal-anestesi foregår. Flesteparten av pasientene kommer med kjevefrakturer og store abscesser, grunnet traumer fra f.eks skuddskader, overfall og bilulykker. Vi har også sett andre tilstander som ameloblastom, fibrøs dysplasi og infeksjoner grunnet HIV. Kirurgene er opptatte av at vi skal lære, og lar oss gjerne assistere og sette lokalanestesi. Vi har nå sett (og drenert!) digre abscesser som man ofte kun ser i lærebøker.

Publisert 23. apr. 2018 09:03 - Sist endret 23. apr. 2018 09:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

Illustrasjon

Utvekslingsbloggen

Les om OD-studentenes opplevelser på utveksling i utlandet! 
Vil du reise på utveksling? Les mer om søknadsfrister og informasjon om å ta deler av et semester i utlandet.