PACS

Vårt Sectra PACS ble oppgradert til ny versjon natt til 21. august 2018. Vi jobber fortsatt med å få noen detaljer på plass, men i hovedsak skal ting fungere nå. Grensesnittet er nytt og vi har laget en foreløpig bruksanvisning for Sectra-programmet som dere får opp når dere klikker X-ray i Salud:

 

Ny versjon av Sectra PACS IDS7

Vi har oppgradert vårt PACS til en nyere versjon. Det fører til at skjermbildet som kommer opp når en klikker på X-ray i Salud ser litt annerledes ut. En vil også oppleve at det tar litt lengre tid å starte programmet når en er på en ny server. Vi har foreløpig satt opp den nye versjonen til å være mest mulig lik den vi har hatt, men på sikt er det muligheter å utvide funksjonaliteten.

Når programmet starter kommer først informasjonsvinduet opp, men bytter automatisk til bildevinduet etter en kort stund.

 
Informasjonsvinduet som viser alle pasientens undersøkelser


Bildevinduet med thumbnails til venstre

 

Bildevinduet

Bildevinduet likner på det som var i den gamle versjonen. Øverst er det menyer (Fil, Edit, View osv.) som inneholder mange kommandoer. Vi har lagt de mest brukte i knapperaden under. Der kan en også skru av og på thumbnail-view av undersøkelsene. Dobbeltklikk på undersøkelsene når du vil vise eller skjule bildene der. Høyreklikk i bildet bringer som før opp verktøykassen med flere funksjoner.

Veksle mellom Salud og bildevinduet

 

Nederst på startlinjen finner du knappen for Salud  og PACS  når programmene er startet. Du kan veksle mellom de ved å klikke på en av de med musen. Når du klikker på PACS-symbolet velg «Image Window» for å få opp bildene.

Publisert 21. aug. 2018 14:24 - Sist endret 21. aug. 2018 15:57