Informasjon om PC-stuene ved odontologi

Vi har to PC-stuer i Geitmyrsveien og én på Gaustad.

Geitmyrsveien:

• PC-stue 1 på rom 211 med 13 vanlige datamaskiner.
  • PC-stue 2 på rom 212 med 21 vanlige datamaskiner.

Gaustad:

• PC-stue er på rom A1.1022

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger fra studenter om hvordan pc-stuen fungerer!
Send tilbakemeldinger til it-hjelp@odont.uio.no og merk mailen med "PC-stue".

Tilgang

Ved bruk av maskinene på pc-stuene må du ha et brukernavn og passord. Alle studenter skal automatisk få dette tilsendt ved opptak.
På grunn av sikkerhet skal passordet byttes minst en gang i året. Ved spesiell tilfeller kan USIT pålegge brukere å bytte passord umiddelbart.
Det er viktig at man setter seg inn i USITs regelverk for bruk av it-tjenester ved Universitetet i Oslo. Regelverket finner du her.

Lagring

Ved bruk av pc på pc-stuene er det svært viktig at dokumenter lagres på hjemmeområdet. Alt som ligger på den lokale maskinen f. eks.
"my documents" slettes gjevnlig. IT-seksjonen har ikke mulighet til å gjenopprette filer som blir slettet. Hjemmområdet ligger på m:/.
Hvis du starter opp "my computer", eller utforsker vil hjemmeområdet ditt se slik ut i oversikten: brukernavn on 'server' (M:).
Hjemmeområdet er personlig, og ligger på en sentral server. Det er begrenset plass på hjemmeområdet, så vær
svært nøye med at du ikke tar opp for mye plass.

Utskrift

Ved utskrift fra pc-stua benyttes skriveren prop2 som står på det lille rommet ut mot utgangentil den gamle pc-stuen..
Skriveren er sort/hvitt og skriver kun på en side. Hvis du ikke får skrevet ut, må du sjekke om skriveren er montert.

Er skriveren tom for toner, eller det er andre tekniske feil, ta kontakt med it-seksjonen på tlf: 52119.
Papir skal hentes på kopirommet ved inngangen til kantina.

I samarbeid med medisin er det satt utskriftskvoter for studentene ved Det odontologiske fakultet. Systemet fungerer slik:
Det er satt en kvote på 50 utskrifter i uka. Ikke brukte utskrifter en uke vil legges til neste ukes utskrifter. Dvs: hvis man en uke skriver ut 25 sider,
vil man neste uke ha 75 utskrifter. Imidlertid vil man ikke kunne samle opp mer enn 200 utskrifter.

Brukerstøtte

Hvis du får problemer kan du i Geitmyrsveien ta kontakt med It-seksjonen, eller sende en mail til it-hjelp@odont.uio.no.
It-seksjonen kan desverre ikke være behjelpelig med opplæring i programvare, utenom kursene som gis nye studenter.

Publisert 9. nov. 2010 11:32 - Sist endret 6. apr. 2017 09:11