Forskningstorget

Temaet for Det odontologiske fakultet sin bod under årets forskningstorg er «Verdien av spytt».

Bildet viser masse barn som står og får instruksjon ved et aktivitetsbord, ved forskningstorget

Fra Forskningstorget 2016. Foto: Håkon Størmer, OD/UiO.

Har du noen gang vært så tørr i munnen at det er som om tungen sitter fast i ganen? Da hjelper det å drikke litt, svelge noen ganger og så føles munnen fin igjen, og du tenker ikke mer på det. Men hva skjer dersom du ikke lenger har nok spytt i munnen?

Illustrasjon av en åpen munn der tungen er en sprukken ørken
Illustrasjon: Margit Selsjord, OD/UiO.

Hva er spytt? Er det bare vann? Og hva bruker kroppen det til? Og kan tungen virkelig sitte fast i ganen?

Hvordan lager kroppen spytt? Har alle mennesker like mye spytt? Og hva skjer dersom man ikke lenger har nok av det?

Føles det som om man har en ørken i munnen da?

Ta med familien og lær mer om verdien av spytt! Møt forskere, studenter og andre ansatte ved Det odontologiske fakultet ved bod nummer 13.

Åpningstider:
Lørdag:  09.00-17.00
Søndag: 10.00-17.00

Her kan dere gjenoppleve ODs bod ved fjorårets forskningstorg.

Emneord: forskningsdagene, Forskningstorget, spytt
Publisert 12. sep. 2017 09:44 - Sist endret 18. sep. 2017 12:46