Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• bbc904 Løser 40 år gammelt mysterium med odontologiske verktøy 17. aug. 2018 11:58

Det siste året har journalister fra store internasjonale medieorganisasjoner besøkt Geitmyrsveien med et ganske spesielt mål for øye: å oppklare et dødsfall fra 1970. De tilreisende har hatt noen store spørsmål til felles: Hvem var Isdalskvinnen? Og hvorfor, og hvordan, døde hun?

• ephrin-3 Nye bindingspartnere for Ephrin-B3 14. aug. 2018 15:28

Nye, og til nå ukjente, bindingspartnere for proteinet ephrin-B3 er proteoglykanene Agrin, Collagen XIII, Perlecan og CD44 (v3-v10).

• citrunllinering_olsen Sammenheng mellom Citrullinering og sykdommer 31. juli 2018 10:06

Citrullinering er et mulig bindeledd mellom periodontitt, leddgikt, arteriosklerose og Alzheimers sykdom.

• virulensfaktor-lipider-olsen Fettstoffer kan være sykdomsfremkallende 23. juli 2018 13:18

Er sphingolipider og serin dipeptid lipider undervurderte virulensfaktorer hos Porphyromonas gingivalis?

• Prøveforelesning: Maziar Ghadakchi Shabestari 9. okt. 2018 10:15

Cand.odont. Maziar Ghadakchi Shabestari ved Institutt for klinisk odontologi avholder prøveforelesning over oppgitt emne: Fracture repair in bone with the focus on molecular signaling pathways and interplay between, bone cells, immune system and angiogenesis.

• Disputas: Maziar Ghadakchi Shabestari - Benbiologi 9. okt. 2018 12:15

Cand.odont. Maziar Ghadakchi Shabestari ved Institutt for klinisk odontologi vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor): Bone Marrow Lesions in Osteoarthritis. Role of angiogenesis and bone turnover.

• nyttkampanjebilde_med_utrykk660 Brennmerket- Frokostmøte 12. okt. 2018 09:00

Hvordan et samfunn behandler de som faller utenfor majoritetssamfunnet, sier mye om hvilket samfunn vi er. En viktig felles markør for disse menneskene er dårlig munnhelse.