Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• Bildet kan inneholde: fargerikhet, kunst, magenta, sirkel, mønster. Proteiner som prognostiske markører for oral leukoplaki og munnhulekreft 4. apr. 2022 12:08

Det er vanskelig å forutsi prognoser for sykdommene oral leukoplaki og munnhulekreft, men ny forskning på proteiner som opptrer i forbindelse med sykdommene viser mulige fremgangsmåter som kan være nyttige for fremtidig behandling og oppfølging av disse pasientene.

• Bildet kan inneholde: væpne, øyevipper, flash fotografering, nakke, erme. Bredspektret studie av beinvev og implantater 7. mars 2022 14:02

Gir nye teknikker innen bildeanalyseverktøy oss ny kunnskap for å evaluere dannelse av nytt bein? Ja, de nye teknikkene gir oss masse ny kunnskap, men de gamle teknikkene gir fortsatt viktige resultater når forskerne vurderer dannelse av bein med ulike biomaterialer.

• Et futurstisk bilde av hjernen Melkesyre kan gi viktig kunnskap om kreftbehandling 20. jan. 2022 14:29

Det har lenge vært kjent at melkesyre kan forebygge aldersrelaterte sykdommer i hjernen. Men nå viser forskning fra Det odontologiske fakultet at denne kunnskapen også kan være viktig for fremtidens kreftbehandling.

• _dsc2936-(2) Oral lichen planus – en forstyrrelse i «Livets dans» for epitelcellene? 10. jan. 2022 15:02

Det er et av spørsmålene Olav Schreurs har sett nærmere på når han har studert sykdommen oral lichen planus (OLP), som manifesterer seg på munnhulens slimhinner, og som i noen tilfeller også kan utvikle seg til kreft.

• Prøveforelesning: Henrik Skjerven 24. mai 2022 10:15

Cand. odont. Henrik Skjerven ved Institutt for klinisk odontologi avholder prøveforelesning over oppgitt emne: Does the timing of implant loading influence the outcome of implant supported single tooth replacements?

• Bildet kan inneholde: væpne, menneskekroppen, kjeve, smil, erme. Disputas: Henrik Skjerven – Protetikk og bittfunksjon 24. mai 2022 12:15

Cand. odont. Henrik Skjerven ved Institutt for klinisk odontologi vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor): Influence of digital design and fabrication of surgical guides on the accuracy of implant placement.

• People talking. Innovation hangout #2 for academia and industry 9. juni 2022 17:00

Welcome to the second Life Science Growth House innovation hangout – a new meeting place for academia and industry. This hangout is a collaboration with the Association of the Pharmaceutical Industry in Norway (LMI). Topic: Tomorrow’s medicine – advanced therapies, cell therapy, precision medicine and nuclear medicine.

• Bildet kan inneholde: datamaskin, dataskjerm, personlig datamaskin, perifer, data-tastatur. Kurs i praktisk bruk av CBCT for tannleger 1. sep. 2022 09:00

Hovedformålet med kurset er å gi teoretisk kunnskap og praktisk trening i bruk av CBCT (cone beam computed tomography/3D røntgen). Kurset går over fire dager. To av dagene foregår digitalt. Forelsesningene til den digitale delen sendes ut i god tid før samlingen. Fysisk del foregår:

• På Kurset klinisk veiledning i odontologi deltar veiledere ved Det odontologiske fakultet Samling for Klinisk veiledning i odontologi 12. sep. 2022 09:00

Nå er det klart for første samling i kurset "klinisk veiledning i odontologi" for nye kliniske veiledere ved instituttet.