Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

 • sjokolade-690 Kan sjokolade forhindre infeksjon? 29. juni 2021 15:34

  Kanskje ikke om du spiser en hel sjokoladeplate. Men det finnes noe i sjokolade, nemlig polyfenoler som kan forebygge infeksjoner. Men hva er polyfenoler og hvilke egenskaper er det snakk om? Dette har Florian Weber sett nærmere på i sin avhandling.

 • eggeskall660 Kan eggeskall bli til biomaterialer? 27. mai 2021 12:18

  Millioner av eggeskall kastes hvert år i søpla. Men det som i dag bare blir regnet som et avfallsprodukt, kan faktisk vise seg å være et verdifullt råstoff for å lage neste generasjons biomaterialer.

 • P. gingivalis kan søke til hjernen ved Alzheimers sykdom for å erverve jern fra dens overskudd 10. mai 2021 14:29

  Jern akkumuleres i hjernen hos pasienter med Alzheimers sykdom (AD). Her dannes det amyloid beta (Aβ) plakk hvor det er rikelig med jern. Jernet induserer Aβ nevrotoksisitet ved å skade frie radikaler og ved å forårsake oksidativt stress i områder av hjernen med nevrodegenerasjon.

 • anne_klemm_moreglow Tilsetning av salt gir bedre vekstvilkår for bein 27. apr. 2021 14:22

  Å lage et beinimplantat som er sterkt nok til å gi et godt fundament for kjevebeinet er utfordrende. Tilsetter man en klype salt i den keramiske massen når man lager beinimplantatet, så skaper det bedre vekstvilkår for beinet.

Arrangementer

 • Trial lecture for academic position - Lars Rasmusson 1. sep. 2021 10:30

  Lars Rasmusson will be presenting his trial lecture for the academic position of Associated Professor/Professor in Oral Surgery and Oral Medicine - "Adipose stem cells tissue-engineered bone for maxillofacial reconstruction".