Protokoll 14.02.18

Til stede: Alix Young Vik, Amer Sehic, Erik Saxegaard, Håvard Jostein Haugen, Linda Zamoline Arvidsson (for Pia T. Sunde), Tove Wigen, Anne Eikeland, Karen Kristoffersen, Sajad Maghsoudi, Eugen Treimo

Frafall: Morten Enersen, Siri Jørgensen

ORIENTERINGSSAKER

PSS-SAK 1     Merittering av undervisning - gjennomgått i møtet.

PSS-SAK 2     Årsplanen - gjennomgått i møtet.

PSS-SAK 3     TPU – ressurser - Eikeland presenterte. Sehic tar dette med inn i arbeidet med den administrative organiseringen av tannpleie (seksjonen).

PSS-SAK 4     Tilsynssensor - forespurt sensor hadde ikke anledning til å stille. Vik jobber videre med å få på plass en sensor i vår. Hvis noen har forslag, tas det imot.

PSS-SAK 5     Studentenes Helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) og Si-fra kampanje - gjennomgått i møtet.

PSS-SAK 6     Referater: Midtsemesterevaluering TP1100, TP2100, TP3100  og semesterutvalgsmøte for bachelorprogrammet i tannpleie, 5. semester odontologi og 9. semester odontologi høsten 2017

PSS-SAK 7     Evt. andre orienteringssaker fra bachelorprogrammet i tannpleie, masterprogrammet i odontologi og spesialistutdanningen? - Wigen forhørte seg om hvordan PSS stilte seg til å gi studentene lesedag før sin egen praktisk-kliniske eksamen på 10. semester odontologi. PSS var positive til at studentene fikk lesedag før sin egen eksamen. Studentene er satt opp med klinikkøkter de andre dagene i eksamensukene.

 

VEDTAKSSAKER

PSS-SAK 8     Opptak til spesialistutdanningen - vedtatt uten endringer. Innstillingen fra fagavdelingen i periodonti ble også stående.

PSS-SAK 9     Presisering til milepæler for arbeidet med masteroppgaven - vedtatt at milepælene skal bli obligatoriske. Studieseksjonen finner praktisk løsning.

PSS-SAK 10   Kvantitativ evaluering av odontologisemestrene gjeninnføres - vedtatt gjeninnføring av kvantitativ evaluering av semestrene. Først ut blir 6. semester som evaluerer 5. og 6. semester på slutten av våren 2018. Matrisen oppdateres nå når det er opptak én gang i året, slik at hele studiet evalueres i løpet av fem år. Tannpleiersemestrene evalueres allerede, og Eikeland/Hansen tar nå en gjennomgang av matrisen.

PSS-SAK 11   Muntlig kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen - det ble ikke vedtatt innføring av muntlige konter/utsatt eksamen for odontologi. Begrunnelsen er at selv om eksamen er på samme nivå og man vurderer det samme faglig, vil vurderingsformen likevel være utslagsgivende for de fleste kandidatene. Ordinær eksamen og konte/utsatt eksamen skal derfor ha samme vurderingsform.

PSS-SAK 12   Nytt medlem av semesterutvalget for 9. og 10. semester - enstemmig vedtatt.

 

DISKUSJONSSAKER

PSS-SAK 13   Studiebarometeret – hvordan følge opp? - som i fjor følger studiedekanene opp med kullene som har besvart Studiebarometeret. Studieseksjonen foreslår tidspunkt, og det blir en gjennomgang av svarene, samt mulighet for studentene å utdype svarene som er kommet.

PSS-SAK 14   Undervisningspris 2018? - PSS er positive til en undervisningspris. Studieseksjonen ber OSU om innspill til hvordan man kan nominere/finne riktig kandidat til en slik pris. 

 

EVENTUELT

PSS-SAK 15  Informasjon om RETHOS - Vik informerte om arbeidet med utviklingen av retningslinjer for helse- og sosialfagutdanningene. Arbeidet er nå i fase 2, og omfatter utdanninger som ikke har rammeplan fra tidligere. Både tannpleie- og odontologiutdanningen starter sitt arbeid nå. Vi har førsteamanuensis Anne Elisabeth Halvari (leder i gruppen) og student Barin Jabar med i tannpleiergruppen, og førsteamanuensis Pia Titterud Sunde (nestleder i gruppen) og student Lucia Nesteby med i tannlegegruppen.  

Publisert 23. feb. 2018 11:05 - Sist endret 3. mai 2018 11:01