Allerede tre uker i Barcelona!

Tiden går fort når man har det gøy. Nå har vi allerede vært over tre uker i Spania, så her kommer det en liten oppdatering. 

Toppen av Catedral de Barcelona, fotograf: ukjent
Toppen av Catedral de Barcelona, fotograf: ukjent

Nå har vi vært her i Barcelona i over tre uker, og begynner å bli litt kjent med byen. Ikke minst begynner vi å bli vant til de spanske tidene som ikke er helt det samme som hjemme. Her er det lunch klokken 16 og middag klokken 22, noe som var svært uvant i starten. 

Livet på skolen

Første skoledag, fotograf: Vivien Dorlin (Kamillas partner)
Første skoledag, fotograf: Vivien Dorlin (Kamillas partner)
Alginat er gøy! Fotograf: Benedikte Aune
Alginat er gøy! Fotograf: Benedikte Aune

Skolen vi går på ligger litt utenfor byen, så vi må ta toget i ca. 30 min for å komme dit. Der har vi klinikk tre dager i uken; tirsdag, torsdag og fredag. Hver fredag har vi klinikk fra 15-20, så det kan man vel kalle en fin start på helgen. 

På samme måte som hjemme i Norge jobber vi også her med clinical partner, noe som er veldig nyttig siden de fleste pasientene ikke snakker engelsk. Pasientgruppen her har generelt sett et noe større behandlingsbehov en hjemme, og det er mye proteser. Foreløpig har vi utført mest journalopptak, og det kan se ut som vi har mye spennende i vente. De fleste som har vært til journalopptak trenger bla. protese. 

Studentene her jobber ganske selvstendig, og det er stort sett bare ved avslutningen av behandlingen eller ved konkrete spørsmål at instruktørene kommer innom boksen. I tillegg er de strenge på kofferdam her, alle fyllinger som legges skal ha kofferdam for tørrlegging. 

Livet i Barcelona

Vermut festival, fotograf: Paula
Vermut festival, fotograf: Paula

På fritiden er det nesten alltid noe som skjer, dette er en by med mye liv. I tillegg er Erasmus veldig flinke med arrangement for studenter. Gjennom Erasmus har vi vært på vandring i vulkansone, tur til Andorra og flere fester og arrangementer rundt i byen. Dette er en perfekt måte å bli kjent med andre utvekslingsstudenter. 

De andre i klassen er også veldig flinke å invitere oss med på ting. Vi har blant annet vært med på karneval i Sitges, middag, drinker eller gåturer i byen. Vi har også vært på Camp Nou og sett fotballkamp, der hjemmelaget vant 4-0. Det var helt syk stemning på stadion!

Her er også fine turmuligheter slik man kommer litt opp i høyden der man kan få utsikt over byen. 

 

Totalt sett koser vi oss veldig mye og er glad vi dro hit!

Emneord: Barcelona, Erasmus Av Kamilla Høibakk, Benedikte Aune
Publisert 7. mars 2022 10:09 - Sist endret 7. apr. 2022 15:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere