Greetings from Cape Town!

Etter over ti timer med flytur lander vi endelig i varme Sør-Afrika. Her ble vi hentet av Airbnb-verten vår - Marinda - en veldig hyggelig dame! Huset var større og bedre enn det vi forventet – med basseng og trampoline, JIPPI!

 

Endelig fremme i Cape Town 

Vi bor i Kuils River, som er et forsted til Cape Town. Her er det likheter til ”Frustrerte fruer”-livstilen med housewives, og troen på Jesus er sterk. Det fikk vi oppleve når ”vertsmor” tok oss med til sin lokale kirke der ektemannen er pastor.

Viktig med selfie i kirken
Viktig med selfie og hundefilter i kirken!

Skolen ligger ca. 30 min fra der vi bor. For å komme oss til skolen bruker vi leiebilen vår. I Sør-Afrika kjører man på venstre side – en utfordring, fortsatt en utfordring for enkelte i gruppen (Alle har på en eller annen tidspunkt kjørt på feil side av veien. Ops…).

Gugulethu er en township i Cape Town. Vi er her tre formiddager i uken. Mange ekstraksjoner og konserverende behandling foregår her. PS: Her brukes det også hebler!

Med Jerome (sjåfør til Gugulethu)
Legg merke til heblene! 

På Gugulethu jobber to tannleger, en tannpleier og tre sekretærer. Her er det god læring og god stemning blant kolleger. Tannlegene er svært flinke til å lære bort ekstraksjonsteknikker. De er også hjelpsomme med tips til hva man kan finne på i Cape Town.

Tumi, en av sekretærene på Gugulethu, som lager "fat cakes" til oss 

Under vårt tre ukers lange opphold har vi fått en liten smakebit på hvor fantastisk Cape Town er når det gjelder mennesker, by og ikke minst MAT. #passionforfood.

 

Vi har vært heldige som har hatt besøk av kullkameraten vår, Peter.

V&A Waterfront 
Besteget Table Mountain. Slitsom tur, men anbefales! 

Ellers har vi kommet i god kontakt med studentene som går på UWC. Morsomt å se at vi deler samme tannlegestudent-hverdag der vi kan dra fram både stress, krav, instruktører. Her er det mer ”hoppe ut i det” – et eksempel er kirurgi av visdomtenner. Studentene får grundig repetisjon av prosedyren rett før pasienten kommer. Journalopptak og klinisk undersøkelse blir gjennomført, for så og selv utføre behandling der og da. Øktene her varer i 1,5 timer – og dette holder mer enn nok.

Foreleserne er svært pedagogiske og skaper en god dialog i klasserommet, dette skaper engasjement blant studentene som igjen gir godt læringsmiljø – noe å lære av i Oslo.

Framover nå blir det mer sight seeing, men også eksamenslesing.

Tygerberg Dental Hospital, University of Western Cape, Faculty of Dentistry

 

 

Ellers så nyter vi det gode været her! Håper det står bra til på Myra. Her er det bare å komme på besøk.

 

Klem fra Team Waka Waka

Publisert 22. mars 2017 15:10 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Det er veldig gøy å høre at dere blir så godt ivaretatt!  Veldig flott å lese om en hverdag med en god timeplan, faglig utbytte og gode forelesninger, godt samhold, Table- mountain tur, besøk fra Norge, stort sett venstrekjøring,..:-) , nettverksbygging, trivelig bosted .Masse lykke til videre med oppholdet!!

Kjersti Elisabeth Carlsen - 22. mars 2017 16:02

Takk for fyldig blogginnlegg med masse bilder. Lykke til videre med oppholdet!

Alix Young Vik - 22. mars 2017 16:07

Godt å høre, og se, at dere trives.

Takk for reisebrev fra Cape Town!

Leif Erling Jensen - 23. mars 2017 15:05

Flott å lese at dere tydeligvis har stort faglig utbytte av oppholdet - i tillegg ser det ut til at dere har det fint også sosialt!  Regner med at dere har fått en del helprotese-trening - så blir interressant å høre når dere kommer hjem.

Sonni Mette Wåler - 3. apr. 2017 15:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere