Aktuelt

Aktuelle saker

 • Bildet kan inneholde: servise, servise, blå, serveringsutstyr, keramikk. Undersøker orale bakteriebelegg og antibiotikaresistens 18. nov. 2022 09:31

  Mateus Xavier de Queiroz er på et ph.d.-opphold med ett års varighet støttet med stipend fra INTPART-prosjektet som ledes av professor Fernanda Petersen og Research Council in Brazil. Han har bidratt i en større studie om antibiotikaresistens i samarbeid med ph.d. kandidat Navdeep Brar.

 • Bildet kan inneholde: fargerikhet, kunst, magenta, sirkel, mønster. Proteiner som prognostiske markører for oral leukoplaki og munnhulekreft 4. apr. 2022 12:08

  Det er vanskelig å forutsi prognoser for sykdommene oral leukoplaki og munnhulekreft, men ny forskning på proteiner som opptrer i forbindelse med sykdommene viser mulige fremgangsmåter som kan være nyttige for fremtidig behandling og oppfølging av disse pasientene.

 • Et futurstisk bilde av hjernen Melkesyre kan gi viktig kunnskap om kreftbehandling 20. jan. 2022 14:29

  Det har lenge vært kjent at melkesyre kan forebygge aldersrelaterte sykdommer i hjernen. Men nå viser forskning fra Det odontologiske fakultet at denne kunnskapen også kan være viktig for fremtidens kreftbehandling.

 • _dsc2936-(2) Oral lichen planus – en forstyrrelse i «Livets dans» for epitelcellene? 10. jan. 2022 15:02

  Det er et av spørsmålene Olav Schreurs har sett nærmere på når han har studert sykdommen oral lichen planus (OLP), som manifesterer seg på munnhulens slimhinner, og som i noen tilfeller også kan utvikle seg til kreft.