Kugelschreiber

Hei igjen, kjære bloggleser! Her er nok en oppdatering fra kontinentet.

Siden sist har vi kommet litt mer i gang på klinikken, og jeg har blitt bedre kjent med mine tre tyske «kolleger»

 

Her jobber de i grupper på 3-4 studenter per unit. Dermed blir klinikkhverdagen ganske annerledes sammenliknet den norske. På den ene siden er det veldig lukseriøst og koselig å ha 1-2 assistenter til enhver tid. Alt utstyr er klart før man vet at man vil ha det, spytt suges og speil blåses tørt mens man arbeider. I tillegg kan man alltid få en second og third opinion.
På den andre siden er produksjonen en god del lavere enn hjemme, siden ukas fire klinikkøkter må deles med tre andre. Vi erasmusstudentene har også måttet mase litt for å få fortgang i pasientbehandlingen vår og forberedelsene til denne, siden den veldig hyggelige Frauen (de har visst sluttet å si Fräulein) som har ansvaret for oss også er midt i en endodontispesialisering. Foreløpig leder jeg kappløpet med mine fem flater!

Det viste seg imidlertid at det var lurt å gå direkte til instuktørene og be om å få pasienter, så neste uke starter jeg forhåpentligvis på et inlay og ei krone. «Instruktørene» her er tre karer med så å si samme navn og hver sin spesialisering: Herr Doktor Riechel, Herr Doktor Rädel og Herr Doktor Richter (jeg har skrevet det ned på en lapp). De er ikke like skumle som man ser for seg tyske doktorer, men mine tre kolleger ble ganske ukomfortable da jeg prestere å si «deinen Kugelschreiber» i stedet for «Ihren Kugelschreiber» til en av dem – heldigvis redda jeg meg fort inn med den høflige formen!

Ellers ruller ERASMUStoget videre med ukentlige samlinger. De aller fleste er bedre i tysk enn i engelsk, så det språklige læringsutbyttet er foreløpig større enn det faglige! Samtidig nærmer den norske eksamenen seg, så dette innlegget er skrevet fra hovedbibliotekets underjordiske lesesal. Det er musestille, men når noen hoster er det alltid noen som hvisker Gesundheit.


 

 

 

Bildekarusell:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: Dresden Av Mads Øglænd
Publisert 11. nov. 2014 14:55 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Flotte studenter !

Flotte studenter !

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 11. nov. 2014 20:10

Det ser kjempefint ut!! Kul

Det ser kjempefint ut!! Kul blogg

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 11. nov. 2014 20:41

Takk for artig innlegg! Gøy å

Takk for artig innlegg! Gøy å se ulike bilder også- "temperaturmåler"! :-)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 17. nov. 2014 11:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere