En måned i Dublin

Heihei!

Det har gått nå en måned i Dublin. For en måned har det vært! Trine og jeg ankom Dublin på en søndag, og det haglet! Vi tilbrakte  den første uken på en hotell midt i det travle området i Dublin, Temple Bar, hvor alle turister kommer til.  Navnet i selv seg sier hva slags attraksjoner som finnes her, og hvilke fordeler og ulemper det medbringer. På søndagskveld møtet vi de to andre Erasmus studenter fra Stockholm, ” jättetrevligt”. Vi begynte på skolen dagen etter, alle fire i dressbukser, polerbare sko og en anstendig overdel, slik må vi se ut på klinikken som en del av klinikktøy.  Første skoledag ble vi godt mottatt av Audrey Nolan og Dr Mary Clarke. Skolen har virkelig gjort alt de kan for å tilrettelegge for oss, og for at vi skal få en fin opphold.

 Vel de tre første dagene besto av papirarbeid, bli kjent skolen, Salud trening i 3 timer,  innføring i hygiene rutiner på klinikken med en avsluttende test. Alle ble tildelt forskjellige grupper med egen timeplan, og allerede på torsdag vi fikk vi møtte våre irske medstudenter og våre instruktører.  Det er ca 8 studenter per gruppe. Alle er så vennlige og behjelpelige, og ikke minst interessert å vite hvordan ting gjøres i Norge.  

Timeplanen er nokså lik som i Norge. Formiddagsøkt begynner fra kl. 08.30 til 12, og ettermiddagsøkt fra kl.13.45 til 17. De er snart ferdig med Hilary term som startet 12.januar og varer til 2.april.  Ukene har hittil bestått av tre klinikk økter, PBL, Oral kirurgi, kjeveortopedi annen hver uke med pas behandling, pediatrisk labkurs på ferdighetssenteret og halve lesedager. Det har vært noen lange og travle dager på skolen. 

Vi har fått utdelt 2-3 pas hver, som vi er godt i gang med å behandle.  Litt vanskeligheter språkmessig, men det er mulig å gjøre seg forstått.  Utstyr og instrumenter er veldig lik som i Norge.  De har en mer moderne unit som de nylig har fått, men røntgenutstyret er ikke noe å juble over. De anvender programvare Planmeca Romexis som vi i Norge bruker på ferdighetssenteret, og har spesielle holdere. Det å ta et røntgenbilde her er krevende, man må oppgi grunnen til å ta røntgen og få autorisering av instruktøren.  De bruker også amalgam, og vi har fått opplæring på hvordan bruke dette materialet.  Jeg håper virkelig at jeg får sjansen til å legge en amalgam fylling mens jeg er her.

Det er ønskelig at vi klarer å fullføre all nødvendig behandling som pas har behov for før vi drar tilbake.  Og vi får ikke pas som har behov for store protetiske arbeid og kjeveortopedisk arbeid (funksjonell og fast apparatur som studenter her får mulighet til å lage)  grunnet den korte tiden vi er her, som er helt forståelig. Men jeg har fått mulighet til å observere og assistere mine medstudenter, som har vært svært lærerikt.  

For ikke så lenge siden, 17.mars, feiret Irland St.Patrick´s Day, som både er en religiøs høytidsdag  og nasjonaldag. Det som begynte som en religiøs festdag for skytshelgen St Patrick, har blitt en internasjonal festival som feirer irsk kultur med parader, dans,  øl, og en hel masse grønt. Jeg var så heldig som fikk oppleve det. Paraden var et spektakulært syn med fine kostymer og flott musikk.  Rett og slett god stemning. 

Neste uke er det påskeferie i Norge, men her har vi vanlig skoledag frem til torsdag. Og deretter  har vi to uker med påskeferie før Trinity term begynner 18.april  som er siste termin før sommerferien. Men vi har fått tilbud å hospitere på St. James´s Hospital den første uken, og være på kirurgi og sedasjon og A&E (accident & emergency) på skolen den andre uken. Det er så mye å glede seg til! 

 

(Beklager mangel på bilder, men jeg kommer til å legge ut bilder neste gang) 

Emneord: Dublin, Påskeferie, St. Patrick´s Day, Utveksling, pasientbehandling Av Elaha Nazari
Publisert 29. mars 2015 20:43 - Sist endret 26. juni 2015 11:06

En måned i Dublin

Det var fint og allsidig opplysninger og en del fagspråk som var litt vanskelig å forstå. Hadde vært fint om du kunne forklare de ordene, jeg gleder meg til å lese jevnlig bloggen din, slik jeg kunne bli kjent med skolen din og vite mer hvordan har du det? Selvfølgelig vil se bilder av universitet og Dublin. ønsker deg, Trine og alle andre studenter lykke til. Savner deg masse.

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 30. mars 2015 00:26

God ivaretagelse ved Trinity og St Patrics Day

Supert at dere føler de gjør sitt beste for å tilrettelegge ved Trinity. Og sikkert en opplevelse å få delta på St Patrics Day! Lykke til med pasientbehandlingen !!

Skrevet av: Kjersti Elisabeth Carlsen

anonym@webid.uio.no - 5. apr. 2015 11:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere