Klar, ferdig, information overload

Når kommer flere innlegg på rad, and more will follow, fordi jeg har endelig fått internett på hybelen! :D

Fredag 1. mars ble det slutt på backpacker-tilværelsen og jeg og Henriette fikk flytte inn på hver vår studenthybel. Vi bor en etasje unna hverandre i samme bygg og vi deler kjøkken med 3 andre studenter. Etter å ha møtt de to svenske utvekslingsstudentene, Sara og Robert, fra Stockholm innså vi hvor heldige vi har vært som fikk ordnet hybler før avreise. Likevel, etter et par dager med visninger, så har det ordnet seg med leilighet for de også. Det tar oss ca 15 min å gå til skolen fra der vi bor og området er nokså fresht. Dette landets forkjærlighet for teppegulv kombinert med studentliv gjør at jeg velger å ikke bruke ordet fresht om innsiden av studentboligene, men bortsett fra det er alt ok.

Helga gikk med på å orientere oss i byen og bli kjent med Sara og Robert som kom til Dublin fredag kveld. Vi har allerede begynt å snakke svorsk alle mann, så dette lover godt for de neste tre månedene.

Mandag var første skoledag på Trinity Dental Hospital og vi troppet opp i nypussede sko, dressbukse og bluse som foreskrevet kleskode og uthevet i en rekke mails. Her på Trinity skal alle ansatte og studenter se profesjonelle og velkledde ut. Det var dermed ingen oversizede pysjamaser å se på studentene slik det er hjemme i Oslo. Riktignok viste det seg at de ikke er så strenge på kleskoden som brevene gav uttrykk for og vi får selvfølgelig låne frakker til klinikken.

Etter en omvisning på skolen i fast forward, utlevering av id-kort og håndhilsing på alle ansatte fikk vi endelig en pause i Common Room. Dette er et fantastisk rom for studenter og ansatte med gratis OG god kaffe/te. Hurra! Så langt har alle vært utrolig imøtekommende og hjelpsomme. Selv med i overkant høyt tempo og irsk uttale og har jeg fått med meg at vi er veldig velkomne og at ingen spørsmål er dumme. På slutten av dag 1 hadde min slitne studenthjerne tempo på linje med Salud, men opplevelsen av Trinity Dental Hospital og velkomsten var utelukkende positiv!

Emneord: Dublin Av Marianne Bergem
Publisert 12. mars 2013 08:29 - Sist endret 26. juni 2015 11:07

Hei Marianne,Så godt å høre

Hei Marianne,
Så godt å høre at det ordnet seg med hybel før dere dro!! :) Hvor ble det til slutt? Ja, nyt tiden i Dublin :) Du får hilse alle de på 5. året fra meg :)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 16. mars 2013 19:21

Hei Elham!

 Vi fikk hybel på NCI begge to tilslutt! Det er veldig kurant. Jeg har faktisk oral medisin med 5 års studentene på tirsdager. Jeg skal hilse til deg fra mange av dem! Nå husker jeg selvfølgelig ikke alle navnene, men det var spesielt ei jente som lurte på hvordan det gikk med deg. De andre mente det var hun som hadde "tatt vare på deg" i starten :) Håper alt står bra til i Oslo!

Skrevet av: Marianne Bergem

anonym@webid.uio.no - 26. mars 2013 00:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere