Greetings from Dublin

Da vi ankom Dublin en ettermiddag helt i slutten av februar var det en iskald og sur vind som møtte oss.

Howth: En kort busstur unna ligger et nydelig klippelandskap og turstier.

Howth: En kort busstur unna ligger et nydelig klippelandskap og turstier.

Ankomst, Dublin, 3 °C
Vi er begge stolte vestlendinger som har vært ute en vinterstorm før, men denne gangen var vi rett og slett ikke forberedt. Vinterjakken var igjen hjemme, fordi vi trodde vi skulle feire våren i Dublin. 
Husvertene hentet oss på flyplassen, og hjemme ble det en varm velkomst med spagetti bolognese, irsk sjokolade og en 6-pack autentisk irsk øl. De vi bor hos er utrolig hyggelige og gjestfrie, og vi følte oss raskt som hjemme.


 

Dublin Dental University Hospital
Første uken på skolen besto av mye "admin- stuff", som å ordne seg alle mulige brukere her og der, i ulike bygg, biblioteker, klinikker oppe og nede. Vi har vell aldri noen gang vært så takknemlige og lykkelige på en gang for at vi allerede kunne Salud journalsystem, siden her er det også Salud som gjelder. Utenom dette har alt blitt mer «lovely», «handy», «grand»,  og «thanks a million» etterhvert som ukene har gått. 


Klinikken
Klinikkhverdagen ligner mye på den vi har hjemme. Vi har noen økter med egne pasienter, Oral Medicine, Oral Surgery, Acute & Emergency (tilsvarende pasientmottaket på Det odontologiske fakultet i Oslo), Orthodontics og egne økter de kaller Local Anaesthesia, som kun innebærer ekstraksjoner av tenner. 

Lunsj på kirurgiklinikken
 Lunsj på kirurgiklinikken.

Brexit preger praten

Vi hører folk snakke om at Dublin er preget av Brexit, og at det fører til mindre utvalg av utstyr på klinikken. For eksempel har vi merket oss et veldig begrenset utvalg av ulike borr, fyllingsmaterialer og matriser. Vi har måttet legge fra oss strategien hjemmefra med favorittborr og matriser i alle varianter og fasonger, her blir det mye kreativitet med det utstyret vi har tilgjengelig. 

Klar for en ny dag på Acute & Emergency, krysser fingrene for mange ekstraksjoner.
Klar for en ny dag på Acute & Emergency, krysser fingrene for mange ekstraksjoner.

Får nye erfaringer

Pasientkasusene har vært spennende og variert, blant annet har vi sett frakturer av mandibula, maxilla og zygomaticus. Vi har også sett nervus trigeminus neuralgi, munnhulekreft og ulike typer cyster.
Som hjemme er det også mange visdomstenner som skal ekstraheres, ifølge oralkirurgene i Dublin blir rundt 50% av visdomstannsekstraksjoner utført ved intravenøs sedasjon. Det har vært interessant og lærerikt å være med på intravenøs sedering av pasienter. 
I tillegg er det veldig inspirerende å være på et annet universitet der vi får se andre kliniske prosedyrer og teknikker. Vi ser frem til å lære mer og ta med oss nye erfaringer tilbake til Norge.

 

St. Patricks day aka "Paddys day"
Vi var så heldige å være her på St. Patricks day, nasjonaldagen til Irland. Da var det bare å kle på seg alt grønt man kunne finne og gå rake veien til byen som var stappfull av festglade irer. Paraden gikk gjennom hele byen, og det var god stemning i folkehavet. 

St Patrics Day

Roadtrip til Giant's Causeway, Nord-Irland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyter oppholdet

Vi gleder oss til siste rest av oppholdet! Selv om vi må nok bruke noen timer på eksamenslesing, så skal vi nyte tilværelsen her og ta inn så mange inntrykk vi rekker, før vi omsider vender tilbake til Oslo.


 

Av Camilla Haraldseide Haga, Sara Linnea Haugesten
Publisert 3. mai 2019 14:01 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere