Takk til Dublin!

Da var det på tide å runde av denne bloggen fra Dublin, våren 2015.

Det har vært et utrolig flott opphold, tre måneder har nærmest flydd forbi, og jeg har så vidt fått tid til å skrive blogginnlegg. Den siste måneden var hektisk med tanke på eksamenslesing (fire eksamener å komme hjem til!!), men også den overhengende frykten for at eventyret straks skulle ta slutt. Vi prøvde hele tiden å maksimere tiden vår ved å bruke mest mulig tid sammen med våre nye venner, se mest mulig av Dublin og omegn som vi allerede ikke hadde sett, spise mer av all den gode maten vi så gjerne ville prøve før vi dro, og lete etter passende souvernirer å ta med oss hjem..

  

Siste desperate innkjøp er unnagjort, her på vei hjemover gjennom campus. Regntunge skyer truer som alltid...

                                                                

Selv om jeg har nok matbilder til å lage matblogg, er dette randomiserte bilder som godt illustrerer trivselen.

Vi fikk anledningen til å leie bil og kjøre tvers over øya til vestsiden og byen Galway med tilhørende Cliffs of Moher. Dette er en av Irlands største turistattraksjoner. Dette var selvfølgelig 'breathtaking' og et must som turist, men det var også særlig spennende å komme seg dit. Venstrekjøring, smale landebysveier og store turistbusser...

  

 

 
Den krunglete landebysveien vi måtte kjøre for å komme til Cliffs of Moher tok oss gjennom nydelig Irsk natur, og vi fikk tatt mange blinkskudd fra bilvinduet.
 
 
Selv om vinden kvalifiserte til sterk kuling og jeg holdt på å blåse bort, bestemte Hampus seg for at han skulle ta en oppkvikkende dukkert..

 

De berømte Cliffs of Moher og de mange stiene og utkikkspunktene så langt øyet kan se.

 

 

Den 22.mai var det folkeavstemning i Irland om legalisering av likekjønnet ekteskap - dette noe som selvfølgelig engasjerte mange i et relativt konservativt samfunn (sammenliknet med her hjemme). Særlig i Dublin var det stort engasjement, mest 'for', og flyers og buttons ble delt ut på gatene, og det fantes ikke en lyktestolpe i hele byen som ikke hadde en plakat med propaganda 'YES' or 'NO'. Uten å ta opp diskusjonen kan jeg bare kort nevne at når valgresultatene viste 62% 'YES' var det kjempefest i hele Dublin, som forøvrig hadde lokal opptelling til hele 79% 'YES'. Dette ble passende nok feiret samtidig med finalen i Eurovision lørdag den 23.mai, og det gjorde vi også - det hadde seg sånn at alle mine omgangsvenner (og meg forøvrig) var pro 'yes'.

  
1) Folkefest,   2) De fleste bedrifter støttet kampanjen med å endre logo-fargene sine   3) 'YES'/Eurovision-punch

 

Våren viste seg å forlate Dublin etter april måned, og vi hadde så og si en hel måned med 7-11 grader, regn og stiv kuling. Dette var perfekt lesevær, og lesingen fant sted mellom klinikkslagene i et av flere tilgjengelige biblioteker. Her er igjen tilfeldig utvalgte bilder fra klinikkhverdagen:

 200
Ekstraksjonskurs i klinikken, her med metalltenner som IKKE knekker.

Profesjonelle klinikksko er lett å holde blankpusset!


Et særdeles dårlig bilde av det fantastiske gamle biblioteket på Trinity College, her ser vi The Long Room, Også kjent fra Harry Potter-filmene.
 

Jeg kunne skrevet mye mer og publisert mange, mange bilder, men jeg tror essensen kommer greit fram som det er nå: Dublin er en fantastisk by som har veldig mye å by på, Irland er et kjempehyggelig land å besøke, og Irene fikk meg virkelig til å føle meg som hjemme. Dublin tilbyr et veldig sosialt utvekslingsopphold, og jeg kan absolutt anbefale Dublin til alle som er ute etter både faglig kvalitet, men også en morsom og sosial utveksling! Vi har hatt det som plommen i egget i alle fall, og jeg har fått venner jeg garantert kommer til å holde kontakten med. 

Nå takker jeg for meg!

Trine

Emneord: Dublin, Takk, siste Av Trine Walberg Vingsnes
Publisert 1. juni 2015 22:27 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Og takk til deg!

Flott blogginnlegg! Mange som nok fristes av Dublin nå! :-) Positivitet å høre på mange områder ift byen , sosiale og Trinity- høres ut som oppholdet var veldig vellykket totalt sett!!

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 15. juni 2015 13:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere