Jeg tror ikke elefantene er høyere en deg:)

Nå har vi vært her i snart 3 uker. Bloggen åpnet litt sent, så vi har ikke fått tatt oss tid til å skrive ned alt som har skjedd de siste ukene. Dermed vil det første innlegget her bli noe langt.  

Den 23.juni var det 3 spente studenter som møtte opp på Gardermoen. Flyturen var lang, men det var ikke noe problem i godt selskap og Turkish airlines. Vi ble stadig servert både mat og vin:) Da vi var vel fremme ble vi møtt av firmaet C&S vehicle hire, med bilen vi skal leie for hele perioden vi er her. Dette utleierfirmaet er virkelig å anbefale. Vi ble kjørt helt til døren av deres sjåfør, etter å ha brukt både kraft og kløkt for å få all bagasjen inn i bilen. Dere trodde kanskje det var jeg som skulle ha hatt med mest bagasje? Men det er Ole som setter nye rekorder i dette tilfellet. Godt at Faruk glemte så å si alt hjemme:) hehe. Vi fikk til og med 3 bokser med sjokolade!!
 

Den første helgen gikk med på å slå seg til ro i leiligheten og se litt rundt i området. På mandagen, 27.02.12 dro vi på skolen for å møte de administrative personene ved fakultetet. Vi brukte sånn ca 4 dager på å ordne alt papirarbeidet, men etter det har det gått i ett på skolen.
 

På fredagen møtte vi Dr. Ferrira i Guguleto, han må være den desidert flinkeste til å ekstrahere tenner verden noen gang har sett!! Vet ikke om en annen som kan ekstrahere ca 100 tenner på to timer. Gjennomsnittlig pasienttid i stolen var under 2minutter. Det er helt utrolig!! Det er mye mulig man blir så flink om man har mellom 2-3millioner pasienter man skal lindre smerten til. Folk stod I kø utenfor, og så håpfulle på oss med store øyne da vi møtte opp I hvitt klinikktøy. For første gang har vi også fått se Lichen Planus og ANUG utenfor patologiboka. Trist å se bakteriene tar overhånd over en 4 år gammel jente. Det kan få hvilket som helst hjerte til å briste.

Helgen 2.-4. mars, fikk vi lov til å være med de andre studentene til Piketberg 

Videre fra Guguleto bar turen til Piketberg i regi av UWC. Skolen arrangerer nemlig diverse hjelpeprosjekter hvor studenter og noen ansvarshavende drar ut til steder hvor folk flest sliter økonomisk eller ikke har tilgang på tannhelsetjenester. Vi holdt til på et gjestehus, der vi fikk servert både mye og god mat. I løpet av turen fikk vi sosialisert oss med de nye studentene, de er veldig hyggelige personlig og hjelpsomme i klinikken. Jeg bodde sammen med Misjka, ei veldig søt jente som nå skal fullføre sitt siste år som tannlege student på grunnutdanningen.

Vi behandlet pasientene i klasserom, hvor av de fleste hadde så ødelagte tenner at man ikke kunne gjøre noe annet enn å trekke dem ut. Det er forferdelig trist å vite at man kunne ha reddet en del av tennene dersom de økonomiske forholdene hadde vært bedre. Jeg syns det værste var å høre skrikene fra redde barn. Selv om vi så mye elendighet, var de fleste pasientene svært taknemmelige. Det var herlig å høre korsang og se dem danse denne søndagen, hvor nesten hele byen var i kirken. Det er godt å se at de er lykkelige i forhold til omstendighetene.

Vi har herved begynt å lære å ekstrahere kariøse tenner og rotrester. Studentene var behjelpelige hele tiden, mens instruktørene kom innom av og til for å høre hvordan det gikk med oss. Det kjennes godt ut å slippe den følelsen av å bli forfulgt med haukeblikk. De ansvarshavende stolte faktisk nok på oss til å overlate alt til oss dersom vi ikke spurte om hjelp. Vi kommer nok til å få litt mer bein i nesa til å jobbe mer selvstendig.

 

Sportsdag og Lion's head

I dag har vi vært på fakultetets sportsdag, på stranden i Camps bay. Det var ikke feil med volleyball, stafetter og rugby sammen med gode venner i fantastisk solskinn. Det eneste minuset var at vannet var litt kaldt! Men kan vel ikke klage, håper resten av odo-H08 har hatt en like fin dag på klinikken??


Vi spiste på the Kove i Camps Bay, før turen gikk videre til Lion's head. Vi klatret opp for å se på solnedgangen, noen av oss fikk den i hvert fall med oss:) De andre har sett litt av den i hvert fall da. Det kom nemlig to dryppende svette gutter bak meg akkurat i det solen gikk ned bak horisonten. Deretter mørknet det rundt oss i løpet av noen minutter, byen lyste opp under oss samtidig som fullmånen kom tydelig frem. Det var kjedelig at begge kameraene gikk tom for batteri, men det var i hvert fall en snill lokal IT-gutt som tok et bilde av oss med mobilen sin, slik at vi kunne få se det på mail. Nedover vandret vi i måneskinnet, det var en vakker utsikt og opplevelse. Det var litt flaks at Ole hadde en lommelykt på mobilen sin sånn at vi kunne se litt av stien på den motsatte siden av fjellet også. Det morsomste som skjedde på turen, utenom at jeg kom først opp, var at Faruk spurte ei jente som var på vei opp om han kunne få kjøpe vannflasken hennes for 60R, haha!! Til informasjon så fikk han vann av typen hennes:)

Så bar det hjemover til Horizon Bay igjen, var godt å få i seg litt kveldsmat. Faruk's omelett slår aldri feil:)

Første tennismatch med Faruk; Disaster!!

Vi stod opp relativt tidlig, spiste som vanlig omelett til frokost (har konumert syyyykt mange egg her nede!!), og spaserte til vår første tennistime, mens Ole skulle være ute på kitekurs hele dagen. Faruk og jeg har kjøpt tennis racet, baller og klær på det største kjøpesenteret her i området, Canal Walk. Vinden var helt sykt kraftig så vi så vel ikke akkurat ut som verdensmestere der vi stod å slo etter ballen som aldri kom over nettet:) For et syn det må ha vært!!! Vi sendte mange kometer over til fotballbanen som lå like ved. Heldigvis fikk vi gode hjelpere som syntes det var gøy å kaste ballene tilbake igjen.  Den dårligste kampen ever var over på en time. Vi kjøpte oss deretter en tøste-smoothie på det lokale kjøpesenteret, Bayside mall, før jeg slapp Faruk av på teningssenteret. Jeg svømte litt i bassenget som tilhører komplekset vi bor i. Etter vi hadde spist litt, tenkte vi å ta oss en liten tur for å kjøpe en shorts til Faruk. Som tidligere nevnt har han ikke akkurat pakket for 3mnd, men kanskje en ukes ferie på Bahamas. MEN, hvor er bilnøklene blitt av!! Vi lette og lette og lette etter nøklene, som jeg trodde jeg hadde rotet bort. Vi lette OVERALT, i sko, kjørleskap, skap, skuffer og så til og med igjennom søpleposene! Vi sendte mld & ringte til Ole, men han svarte aldri. Da vi skulle til å kontakte leiefirmaet gikk utgangsdøren opp, og Ole kom inn med nøklene i hånden!!!!  What the F***!!??? Dermed måtte Ole spandere en is på oss på Canal Walk.

På kvelden dro vi ut på byen sammen med Casey, en tannpleierstudent vi møtte på Piketberg. Hun er hva vi kan kalle "en livlig jente".:) Det var veldig artig å se litt på byens uteliv! En kveld med Party Svensken Ole og Party Pusen Faruk var ikke å forakte:) På veien hjem kjørte vi innom vår stam-McDonalds og kom oss ikke i seng før kl.5, too late!

 

Cape Argus Cycle Tour, Cape Town; Søndag – 11.03.12

For første gang tok vi tok vi bussen inn til byen. Det var SYYYYYKT varmt på bussen, må innrømme at jeg lengtet litt etter A/C'n i bilen. Vi fikk øye på et loppemarked langs veien, hvor vi gikk rundt og kikket litt. Da vi kom inn til byen tok vi bussen videre  for å se på målgangen i rittet Cape Argus, som går fra Cape Town til Cape point og tilbake. Det var syklister overalt så langt øyet kunne se. Fikk VELDIG lyst til å være med neste år, synd det ikke ble noe av denne gangen. (Fikk nemlig et tilbud om å være med:)). Men siden dette er en av de varmeste dagene vi har hatt her, var det kanskje greit å ikke sykle så langt. IS derimot, var en mye bedre idé. Mens gutta spiste middag, spiste jeg en slush, en is og drakk masse vann!! mmmmm nam!! Vi sløste litt tid bort på Waterfront før vi dro hjem igjen for å lage middag. Synd vi ikke tok med kameraet! 

Tennistimen 

Etter en laaaang skole dag med protesekurs var det endelig tid for min første tennistime med Paul:) Den gikk faktisk ikke så ille som jeg hadde trodd, tenker det bare kommer an på hvem man spiller med:) haha.. Men det kom nok litt godt med å lære hvordan jeg faktisk skulle slå ballen også! Til lørdagen skal både Faruk og jeg ha privatundervisning i 2timer. Gleder meg masse. Kanskje vi til og med klarer å spille sammen en dag?

For dere som tror at vi bare er på ferie

I dag hadde vi en prøve i all teorien som går under partielle protetiske løsninger, og til fredagen skal vi ha en avsluttende prøve i protesedesign, før vi kan begynne på pasienter. Her må vi lage hele protesen selv fra A-Å, så vi er faktisk på skolen fra 08:30- 16:30 altså:) Jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten vår kjære "Carmen".

 

Til dere som i det hele tatt har lest igjennom alt dette, håper jeg dere følger oss videre. Skal være litt flinkere til å oppdatere bloggen. Hvis jeg skal komme til poenget med tittelen, så var det en jente i klassen som sa følgende etter jeg sa at jeg ville voltigere på elefanter, men var kanskje redd at det var litt høyt ned: "I don't think the elephants are taller than you"!! HAHAHAHA!!!

 

See you!!!

Emneord: Cape Town Av Adele Nettelhorst Jacobsson
Publisert 14. mars 2012 19:21 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Kjempebra Adele! Godt å høre

Kjempebra Adele! Godt å høre at dere har det gøy :D
Liker at du legger til bilder! :)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 15. mars 2012 20:40

Cape Town

Dere er gode fortellere-:)) Håpløst at 11 par flotte sko er blitt stjålet, så jeg tror jeg må sende penger til sklisikre sokker!!

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 19. mars 2012 11:33

Dere er gode fortellere-:))

Dere er gode fortellere-:)) Håpløst at 11 par flotte sko er blitt stjålet, så jeg tror jeg må sende penger til sklisikre sokker!!

Skrevet av: TOMS SKO

anonym@webid.uio.no - 19. juni 2015 07:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere