Ole Rasmus Theisen

"Mamma og pappa møttes på på backpackertur i sosialismens østblokkstater mot slutten av syttitallet... reiselysten stoppet ikke der; jeg har vokst opp med to nasjonaliteter i bagasjen, med nye skoler i USA, England og Danmark, nye venner, nye utfordringer i forskjellige land med jevne mellomrom.

Å være en del av verden har vært en rød tråd i alt jeg har gjort inntil nå, der kun litt mer tid er blitt tilbragt i hjemlandet enn utenfor, det samme gjelder sikkert mange i dag.

Men alt dette, det å begi seg ut i verden, fører i mine øyne ikke egentlig til at man blir rotløs, tvert imot... Med sterk tilknytning til hjemlandet gir det grobunn for en stor nysgjerrighet, en stor glede i å bli kjent med og forstå andre mennesker fra ukjente kulturer. Reiser blir ikke en hvileløs vandring uten mål og mening, men en mulighet til å lære noe nytt!

Utveksling har derfor alltid vært et mål, Sør Afrika, Cape Town... har vært et mål de siste fire årene, og nå skjer det. Man har fått muligheten til å oppleve et fantastisk fascinerende land, en unik by, et veldig variert folk med en ufattelig tøff historie bak seg, med mange utfordringer og muligheter foran seg.

Man er her med et formål i sikte; hjelpe mennesker, lære, bli kjent. Dette er elementer som er selvsagte for faget vårt, og gjør utveksling for tannlegestudenter til en mulighet å komme innpå landet og kulturen på en ganske unik måte. Vi kommer i de kommende månedene til å møte hundrevis av sørafrikanere som trolig ingen andre turister, forretningsreisende, og til og med de fleste andre utvekslingstudenter, ikke ville møtt noen gang. Gjennom disse møtene håper jeg det blir mulig å forstå det som må være blant verdens mest komplekst sammensatte samfunn litt bedre, bare litt."

 

Publisert 30. nov. 2015 11:44 - Sist endret 7. des. 2015 13:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere