Noen forskningsprosjekter på Karolinska insitutet

En ny uke har passert på Karolinska! Jeg er allerede halvveis gjennom oppholdet mitt og har blitt litt mer kjent i Stockholm by. Sjekk ut denne kule installasjonen av hologram på biblioteket!

Smittevernsrutiner

Eksempel på visir man bruker på klinikken. Bildet av Vista Tec Visir Transparent er hentet fra Dabdental.

Klinikk og smittevernsrutiner

På klinikken bruker studentene tøy de får fra skolen. Studentene blir tildelt en klinikk- skjorte, bukse og frakk, som for øvrig brukes både i lunsjen og utenfor klinikken.

Når studentene har en pasient, tar de også på seg ett plastforkle og bruker visir. Visir er en plastskjerm man har foran ansiktet, og som kan være festet på briller eller på en caps.

Jeg og resten av utvekslingsstudentene ble første dag guidet gjennom klinikken. Vi fikk en gjennomgang av rutinene på klinikken og lærte hva man gjorde her ved en nødsituasjon. Jeg fikk sett på øye-skylleren som man må løpe til hvis man søler noe i øyet. Studentene kan risikere å søle flere materialer i øyet. Det er derfor hengt opp en oversikt over ulike typer materialer og med forklaringer på klinikken.

En øyeskyller ved søl av væske/substanser i øyet. Foto: ©OD, UiO/ Irmelina Nilsen.

Forskning

I Sverige er det i dag 36 tannpleiere med doktorgrad. Jeg fikk en liste over hvilke forskningsprosjekter de hadde gjennomfør noen av de er: "Oral health among patients with cancer" og  "snuff and oral health og porphyrins and phototherapy of oral bacteria". Nå holder de også på med et spennende prosjekt om "Peri-implantits - a novel treatment method and a clinical Application". I prosjektet skal de evaluere bruken av diode lasere og scaling/rootplanering ved behandling av peri-implantitt.

Jeg anbefaler å lese mer om forskningen på instituttet.

Mine gjennomføringer

Jeg har nå fått opplæring i "Opus" og hvordan det brukes her! I tillegg fikk jeg utdelt en liste med pasienter jeg kan ringe og bestille time til. Så da får jeg ha mine første pasienter i klinikken her i løpet av neste uke. Det ser jeg veldig frem til. På barneklinikken ble det holdt et kurs i fissurforsegling som jeg valgte å delta på fordi man aldri kan få nok øvelse! Selv om jeg har lært dette før føler jeg at jeg fikk mye ut av kurset ved å lære en ny metode og bruke andre materialer. Vi gjennomførte forseglingene på en hodemodell.

Utstyr til fissurforsegling. Foto: ©OD, UiO/ Irmelina Nilsen.
Våre hodemodeller med plastikk tenner! Foto: ©OD, UiO/ Irmelina Nilsen

Håper på flere innreisende studenter fra Karolinska

Jeg holdt også en presentasjon om studiet mitt i Oslo for førsteklassingene på "tandhygienist -utbildningen" her. Jeg håper å ha fanget noens interesse slik at vi kan få noen svenske tannpleier-studenter på utveksling neste år!

Av Irmelina Nilsen
Publisert 20. feb. 2018 16:36 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Artig med hologram!

Fint å se litt om rutiner/smittevern, forskningsprosjekter og at du informerer om hvordan det er lagt opp her i Oslo -som reklame innreisende studenter.:-)

Kjersti Elisabeth Carlsen - 20. feb. 2018 16:44

Hei Irmelina. Mange takk for spennende innlegg fra Stockholm!

Alix Young Vik - 9. mars 2018 08:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere