Et besøk på et eldrehjem i Stockholm

Som utvekslingsstudent på Karolinska Institutet har jeg nå besøkt et svensk eldrehjem sammen med en tannpleier.  Jeg har også fått være med på både Idrettsdag og Arbeidsmarkedsdag på universitetet.

Privatrommet på eldrehjemmet med sin egne stue og en liten kjøkken krok. Foto: ©OD, UiO/ Irmelina Nilsen.

Svensk eldrehjem

Denne uken fikk jeg dra på et lite eksternt besøk på et svensk eldrehjem. Det var interessant å se hvordan deres eldrehjem ser ut og hvordan de stiller seg til tannhelse her. Her fikk jeg informasjon om hva man registrerte og hvordan man fylte ut de forskjellige skjemaene.

Ved en undersøkelse her så bruker de bare et speil og lys for å registrere den orale helsen per i dag. Så bedømmer de den orale helsen enten som god eller dårlig.

I Sverige kan man skrive ut resept på fluor -produkter slik at personalet kan registrere det i bestillingen sin til apoteket.

Alle får også hvert sitt privatbad med en vaskemaskin tilgjengelig. Foto: ©OD, UiO/ Irmelina Nilsen.

Første klinikk økt

Jeg hadde også min første klinikk økt denne uken. Det var litt andre rutiner en det jeg var vant til så det ble litt krøll for meg ved min første pasient. Første gang du tar i mot en pasient her måler man alltid lommer. Første gang du har pasienten hos deg, er det også viktig å huske å farge inn plakket . 

Oppgavene utføres på samme måte som jeg er vant til, men her bruker vi  litt annet utstyr og i en litt annen rekkefølge.

Et av uteområdene på eldrehjemmet. Foto: ©OD, UiO/ Irmelina Nilsen.

Aktiviteter på universitetet

Det har vært to dager denne uken med litt andre aktiviteter en det vanlige (undervisning og klinikk).

På den ene dagen var det en Arbeidsmarkedsdag. På denne dagen kom det representanter fra forskjellige klinikker og fra leverandører for å sosialisere med studentene. Dette var for at studentene skal kunne bli kjent med det svenske arbeidsmarkedet som de skal ut i etter endte studier. Det var også selvfølgelig litt premietrekking og konkurranser man kunne delta på.

En av de andre dagene denne uken var det en Idrettsdag. Det er en hel dag som settes av til å være med på forskjellige aktiviteter. I år var det arrangert på en trampolinepark samt at det var tilbud om forskjellige gruppetrenings-timer i løpet av dagen.

Emneord: tannpleie, tannpleier, eldrehjem, sverige, stockholm, utveksling Av Irmelina Nilsen
Publisert 27. feb. 2018 20:07 - Sist endret 6. feb. 2020 11:37

Det har vært fint å følge med på bloggen Irmelina.  Det ser ut som om du har hatt stort utbytte av oppholdet :-)

Anne Eikeland - 28. feb. 2018 13:19

Gode detaljerte oppdateringer, Irmelina  Du får med deg mye1 !Tusen takk for deling!

Kjersti Elisabeth Carlsen - 28. feb. 2018 19:01

Dette høres virkelig ut som en spennende reise, med mange opplevelser!

Heidi Karlstad - 22. mars 2018 13:04

hei,

Takk for flotte bilder og beskrivelse av oppholdet, som helt sikkert bidrar som inspirasjon til andre som vurderer utveksling

 

Leif Erling Jensen - 23. mars 2018 08:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere