Fantastiske Stockholm

Hej!

Da kommer omsider mitt første blogginnlegg fra fantastiske Stockholm!

Dagene hittil har vært travle, lange, lærerike, spennende, sosiale, internasjonale med andre ord, - lite tid til blogg-skriving. 

Vi ankom Sverige, og Stockholm fredag den 22. februar. Det var virkelig en uforglemmelig reise. Det å reise med så mye baggasje og så lite informasjon om hvor vi skulle, resulterte i at vi gikk Stockholm rundt, og ble veldig sterke i armene!

Vi bor i en studentleilighet i Jagargatan, hvor det er rundt 100 studenter fra hele verden. Så engelskkunnskapene våre ble raskt tatt i bruk. 

Alle som bor her er veldig vennlige og vi ble tatt i mot med åpne armer! Allerede første helgen startet vi med sightseeing og sosiale aktiviter sammen med de andre utvekslingsstudentene. - Stockholm har så mye å by på!

Mandag 25. Februar var vår aller første dag på Karolinska Institutet. Dette var noe jeg så veldig frem til. Skolen ligger i Huddinge, i samme byggning som Huddinge sykehus. 
Skolen er gigantisk, topp moderne og full av fasiliteter, (som treningssenter, yoga-rom, stor kantine med det bredeste utvalg av mat, helsetjeneste, stort bibliotek, bar, ulike avslappningsrom, og det utroligste klinikktøy systemet!! Det er som en drøm..

Her på skolen ble vi også tatt veldig godt i mot! Vi møtte også den andre tannpleierstudenten som også skulle ha utveksling her, Camilla, fra København. (Som også bor i Jagargatan.) Deretter fikk vi en ordentlig omvisning på skolen, tilgang til fasiliteter og fikk ordnet en god del administrative ting! - Nå var alt klart for 4 lærerike uker på Karolinska! 

Den første og største forskjellen vi kom over var at tannpleierstudiet her er 2-årig. Men de har ett påbyggningsår som er frivillig. Det synes vi var veldig rart, og vi kan selv ikke tenke oss å være ferdigutannede til sommeren!

Skoledagene våre her er veldige varierte og vi følger tannpleierstudentene på 2. semester, 4. semester og 6. semester. Det gir en god blanding av både nye ting og ting vi har vært igjennom før. 

Jeg trives allerede kjempegodt, tiden flyr så alt for fort og språket mitt blir helt forvirret, da vi snakker og hører engelsk, svensk, dansk, norsk om hverandre!  

Blogg-hilsen Christine i Fantastiske Stockholm

 

 

Emneord: Dental Hygienist, Exhangestudent, Karolinska institutet, Stockholm, Tandhygenist, Tandvård, Tannpleier, Utveksling Av Michelle Christine Levy
Publisert 5. mars 2013 17:42 - Sist endret 17. feb. 2020 15:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere