Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

  • sjokolade-690 Kan sjokolade forhindre infeksjon? 29. juni 2021 15:34

    Kanskje ikke om du spiser en hel sjokoladeplate. Men det finnes noe i sjokolade, nemlig polyfenoler som kan forebygge infeksjoner. Men hva er polyfenoler og hvilke egenskaper er det snakk om? Dette har Florian Weber sett nærmere på i sin avhandling.

  • eggeskall660 Kan eggeskall bli til biomaterialer? 27. mai 2021 12:18

    Millioner av eggeskall kastes hvert år i søpla. Men det som i dag bare blir regnet som et avfallsprodukt, kan faktisk vise seg å være et verdifullt råstoff for å lage neste generasjons biomaterialer.

  • anne_klemm_moreglow Tilsetning av salt gir bedre vekstvilkår for bein 27. apr. 2021 14:22

    Å lage et beinimplantat som er sterkt nok til å gi et godt fundament for kjevebeinet er utfordrende. Tilsetter man en klype salt i den keramiske massen når man lager beinimplantatet, så skaper det bedre vekstvilkår for beinet.

  • oparation560 Hvorfor blir ikke alltid rotfylling vellykket? 13. apr. 2021 08:55

    Infeksjon man ikke får kontroll over er den korte forklaringen. Men hvordan sikrer man infeksjonskontroll på best mulig måte av rotfylte tenner? Det har Homan Zandi sett nærmere på i sitt doktorgradsarbeid.