Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

 • En gammel dame blir holdt i hånden. Sitter i rullestol En boks gav bedre munnhelse for sykehjemsbeboere 12. okt. 2021 14:59

  Boksen det er snakk om, er en munnstellboks og det er forskere ved avdeling for gerodontologi ved Universitet i Oslo som har vært drivkreftene bak dette pilotprosjektet.

 • Bildet av sjokoladebiter Kan sjokolade forhindre infeksjon? 29. juni 2021 15:34

  Kanskje ikke om du spiser en hel sjokoladeplate. Men det finnes noe i sjokolade, nemlig polyfenoler som kan forebygge infeksjoner. Men hva er polyfenoler og hvilke egenskaper er det snakk om? Dette har Florian Weber sett nærmere på i sin avhandling.

 • Bildet viser knuste eggeskall Kan eggeskall bli til biomaterialer? 27. mai 2021 12:18

  Millioner av eggeskall kastes hvert år i søpla. Men det som i dag bare blir regnet som et avfallsprodukt, kan faktisk vise seg å være et verdifullt råstoff for å lage neste generasjons biomaterialer.

 • Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, smil, erme. Tilsetning av salt gir bedre vekstvilkår for bein 27. apr. 2021 14:22

  Å lage et beinimplantat som er sterkt nok til å gi et godt fundament for kjevebeinet er utfordrende. Tilsetter man en klype salt i den keramiske massen når man lager beinimplantatet, så skaper det bedre vekstvilkår for beinet.