Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• Bildet kan inneholde: væpne, øyevipper, flash fotografering, nakke, erme. Bredspektret studie av beinvev og implantater 7. mars 2022 14:02

Gir nye teknikker innen bildeanalyseverktøy oss ny kunnskap for å evaluere dannelse av nytt bein? Ja, de nye teknikkene gir oss masse ny kunnskap, men de gamle teknikkene gir fortsatt viktige resultater når forskerne vurderer dannelse av bein med ulike biomaterialer.

• Doktorand Mina Aker Sagen iført vernebriller og plasthansker på laboratoriet Best feste på tann og krone 25. nov. 2021 09:27

Ikke alle tannrestaureringer binder seg like godt til tennene. Mina Aker Sagen har i sin avhandling fokus på hva som får restaureringer, dvs. kroner og broer, til å sitte best mulig på tannen.

• En gammel dame blir holdt i hånden. Sitter i rullestol En boks gav bedre munnhelse for sykehjemsbeboere 12. okt. 2021 14:59

Boksen det er snakk om, er en munnstellboks og det er forskere ved avdeling for gerodontologi ved Universitetet i Oslo som har vært drivkreftene bak dette pilotprosjektet.

• Bildet av sjokoladebiter Kan sjokolade forhindre infeksjon? 29. juni 2021 15:34

Kanskje ikke om du spiser en hel sjokoladeplate. Men det finnes noe i sjokolade, nemlig polyfenoler som kan forebygge infeksjoner. Men hva er polyfenoler og hvilke egenskaper er det snakk om? Dette har Florian Weber sett nærmere på i sin avhandling.

Disputaser

• Bildet kan inneholde: væpne, menneskekroppen, kjeve, smil, erme. Disputas: Henrik Skjerven – Protetikk og bittfunksjon 24. mai 2022 12:15

Cand. odont. Henrik Skjerven ved Institutt for klinisk odontologi vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor): Influence of digital design and fabrication of surgical guides on the accuracy of implant placement.