Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

 • manuel-schweikle-disputas-14 Kan nytt bein dannes i en gele? 14. mai 2019 13:40

  Å bli eldre er et privilegium, men med økt alder øker også risikoen for sykdom. I munnhulen er det sykdommer som angriper bein og vevet omkring tenner og implanter, såkalte periodontale og peri-implantale sykdommer, som kan bli et problem når man blir eldre.

 • bbc904 Løser 40 år gammelt mysterium med odontologiske verktøy 17. aug. 2018 11:58

  Det siste året har journalister fra store internasjonale medieorganisasjoner besøkt Geitmyrsveien med et ganske spesielt mål for øye: å oppklare et dødsfall fra 1970. De tilreisende har hatt noen store spørsmål til felles: Hvem var Isdalskvinnen? Og hvorfor, og hvordan, døde hun?

 • janicke_bano_torr_01-660 Lukt og smak viktigere enn du tror 16. mai 2018 13:41

  Forskning på lukt og smak er et relativt nytt felt i Norge, men forsker Preet Bano Singh ved Det odontologiske fakultet viser vei i dette landskapet.

 • radikaler-hovedbilde Radikale metoder mot betente implantater 14. des. 2017 10:05

  Molekyler som blant annet kan forårsake kreft kan få en ny, helsebringende rolle. Nå er forskere her ved fakultetet på sporet av hvordan «radikalene» kan tas i bruk til å hindre problemer rundt implantater og bidra til at de holder seg stabile.

Disputaser

 • chahal-aman Disputas: Aman S. Chahal - Regenerativ medisin 7. feb. 2020 12:15

  M.Sc. Aman S. Chahal ved Institutt for klinisk odontologi vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor): From inert to active: biofunctionalised PEG hydrogels to guide stem cell behaviour.