Delte filområder

Delte filområder, også kalt fellesområder, er filområder hvor en gruppe, f.eks. en avdeling, kan lagre felles filer.

NB! Juni 2022 blir alle områdene på serveren amalgam flyttet til sentral lagring. Mer info her. Informasjonen under baserer seg på strukturen etter flytting.

Innhold

Hvilke filområder har fakultetet?
Hvordan kommer jeg inn på ett område?
Koble området til en bokstav i Windows
Koble en undermappe til en bokstav i Windows
Lage en snarvei til ett område eller mappe

Hvilke filområder har fakultetet?

Det odontologiske fakultet har primært tre områder:

• \\hypatia.uio.no\odont-iob for IOB
  • \\hypatia.uio.no\odont-iko for IKO
  • \\hypatia.uio.no\odont-fakadm for fakultetsadministrasjonen

Under hver av disse er det en rekke mapper hvor tilgangen er styrt for de aktuelle gruppene

Hvordan kommer jeg inn på ett område?

Fellesområder kan kobles opp på kontor PCer på UiO og laptoper som er driftet av UiO. For private maskiner kan man bruke UiOs hjemmekontorløsning.

Koble området til en bokstav i Windows

Start filutforskeren i Windows Windows Filutforsker og klikk med høyre mustast på "This PC" i den venstre kolonnen og velg "Map Network Drive".

I vinduet som kommer opp velger man ønsket bokstav i boksen Drive: og skriver navnet på området i boksen Folder: . F.eks. \\hypatia.uio.no\odont-iob

Trykk på Finish knappen for å lagre.

Map Network Drive

Map Network Drive

Koble en undermappe til en bokstav i Windows

Hvis man ikke ønsker å bla seg fra toppen av området hver gang (f.eks. fra \\hypatia.uio.no\odont-iko), kan man koble opp en undermappe direkte. Det gjøres på samme måte men man tar med hele stien til mappen når man kobler opp. F.eks. \\hypatia.uio.no\odont-iko\diverse\pacseksportMap Network Drive

Lage en snarvei til ett område eller katalog

Start filutforskeren i Windows Windows Filutforsker og skriv navnet på området mappen ligger i i adressefeltet. F.eks. \\hypatia.uio.no\odont-iko

Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, programvare.

Bla deg fram til ønsket katalog, klikk og hold venstre mustast over det lille mappeikonet foran i adressefeltet og dra det ut på f.eks. skrivebordet.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, programvare.

Du vil da få et ikon som du kan klikke på for å komme til området. Man kan fritt bytte navn på ikonet.

Bildet kan inneholde: bygning, blå, himmel, hus, vindu.

Publisert 3. juni 2022 09:33 - Sist endret 15. aug. 2022 13:13