De odontologiske fakultet i media

Dette er et automatisk uttrekk av saker fra nettbaserte medier der fakultetet og de to instituttenes forskere er omtalt.

 • Ny og nyttig ordbok 4. sep. 2018 04:26
  Det har i mange år vært tre større norske medisinske ordbøker på markedet. I 1988 lanserte Samlaget en nynorsk ordbok som er kommet i en rekke utgaver. Senere har Kunnskapsforlaget og Gyldendal utgitt tilsvarende på bokmål. Nå foreligger en fjerde. Forfatteren Steinar Risnes er pensjonert professor ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Det er grunn til å gratulere forfatter, fagmiljø og forlag med dette fine tilskuddet til den norske ordbokfloraen.
 • Tannkjøttsykdom rammer 10-15 prosent - dette bør du vite om periodontitt 24. aug. 2018 16:50
  BEVARER TENNENE: – Etter vellykket tannkjøttbehandling har en tann bedre prognose enn et nytt implantat i den samme munnen. Det er det ikke alle som vet enda, det er nytt, sier Odd Carsten Koldsland som er spesialist på periodontitt. Illustrasjonsfoto: Botazsolti / Shutterstock / NTB scanpix
 • Færre hull å fylle - flere kosmetiske behandlinger 21. juli 2018 03:13
  Tannlege Peter Müller tror det vil bli flere kosmetiske behandlinger fremover. Han har opplevd at foreldre kommer inn med barn med normale tenner som lurer på om tennene er for gule. Nordmenn har i det store og hele langt mindre problemer med tennene sine nå enn for før. Tannlegestudentene Ingrid Paulsrud, Pernille Marie Bodahl Hauge og Helene Trandem Myhre har i masteroppgaven «Fra forskjeller til likhet» undersøkt den norske tannhelseutviklingen siden 1970-tallet.
 • Lukten av angst ga dårligere tannbehandling 2. juli 2018 04:46
  – Er man klar over at en redd og nervøs pasient i stolen vil påvirke oss ubevisst, kan man benytte seg av denne kunnskapen til å være ekstra skjerpet i disse situasjonene, sier forsker Bano Singh.
 • – Jeg er glad i utfordringer 21. juni 2018 20:54
  Professor emeritus Ingar Olsen: I mer enn fem år har han vært emeritus, og møter opp på kontoret ved Institutt for oral biologi (IOB) på Gaustad mandag og tirsdag.
Mer ...
Publisert 8. mai 2017 08:31 - Sist endret 8. mai 2017 08:31