Det odontologiske fakultet har alltid arrangert ulike kurs. Men, i den nye strategien har kursvirksomheten fått et ekstra fokus. I strategien står det eksplisitt at fakultetet skal være en viktig aktør i videre- og etterutdanning av tannhelsepersonell.
For første gang siden 2019, kunne «the European Academy of Paediatric Dentistry» arrangere kongress med fysisk tilstedeværelse. Avdeling for pedodonti og atferdsfag bidro med flere presentasjoner.
Før undersøkte de én og én bakterie. Nå kartlegger forskerne en hel mikrobeverden på én gang. Jakten på resistente bakterier har aldri vært mer effektiv enn nå.
Det odontologiske fakultet var godt representert ved EuroPerio10 i København 2022. EuroPerio har etablert seg som den ledende kongressen i verden innen periodonti.
23 forskerprosjekt og to studentprosjekt ved Universitetet i Oslo har fått såkornmidler og studentstøtte fra Veksthuset for livsvitenskap. Vi er glade for å se så mange lovende innovasjonsideer i tidlig fase. Vi gratulerer alle som er involvert i prosjektene, og ser fram til godt samarbeid!
Tirsdag 21. juni var det overrekkelse av vitnemål for våre nyutdannete tannpleiere, tannleger og spesialister. Feststemte kandidater, familie og venner var samlet i Universitetsaulaen, som skapte en vakker og verdig ramme rundt seremonien.
Dekan Tiril Willumsen anslår i et innslag i Lørdagsrevyen på NRK at 200 000 med tannbehandlingsangst i Norge kvier seg for å trekke på smilebåndet.
Studentene har gjort en fantastisk jobb, sier Alix Young Vik og Dipak Sapkota. Ordentlig stas med årets masteroppgaver som ble presentert ved fysisk tilstedeværelse etter kun digital deltakelse de to siste årene.
Ingen digital møteplass denne gangen. For første gang på tre år kunne studentene samles i plenum og presentere oppgavene for hverandre, for studenter og andre interesserte.
I oktober arrangeres det symposium innen tannbehandlingsangst i København. Flere av våre fagfolk bidrar med sin kompetanse.
Kreft i munnhulen var fokuset da det ble arrangert symposium for Magne Bryne, som gjennom hele sin akademiske karriere nettopp har jobbet med kreft.
Prosjektet er av betydelig størrelse og målet er å utvikle en avansert database for biomaterialer rettet mot forskere, laboratorier og forretningsvirksomheter som skal benytte seg av biomaterialer til helsefremmende aktiviteter.
I en høytidelig seremoni på Grand Hotel ble 33 Oslo-ambassadører utnevnt av Oslo Convention Bureau By Scandic. Dette er første gang Oslo arrangerer en slik ambassadørseremoni, hvor formålet er å hedre nøkkelpersoner innen lokale fag- og forskningsfelt som har bidratt til positiv profilering av Oslo.
Det er hovedkonklusjonen etter en omfattende strategiprosess ved fakultetet. Et veivalg som også fikk støtte fra eksterne aktører som var invitert inn for å gi sine innspill på strategiprosessen som skal ferdigstilles i løpet av juni.
Dagen ble for første gang siden pandemien startet for over to år siden markert med kaffe, te og boller i vestibylen på IKO.
Pandemien har ført til at det har vært vanskelig å møtes, både sosialt og i faglige sammenhenger. Men på Ferdighetssenteret var det rom for begge deler, da det torsdag 28. april ble arrangert kurs i kompositter.
Fredag 1. april var store auditorium fylt til randen av folk som hadde tatt turen til Geitmyrsveien for å være med på Fagdagen som ble arrangert av IKO.
Mandag 4. april ble Morten Hanstad tildelt UiOs HMS-pris for 2021. Hanstad får prisen for sin strålende innsats for arbeidsmiljøet ved fakultetet vårt.
Anders Verket og Avdeling for periodonti, har i samarbeid med TKRogaland, UiB, TKMidt og TKNN, fått eksterne forskningsmidler fra ITI for å undersøke pasienttilfredshet flere år etter rehabilitering med tannimplantater gjennom prosjektet «Hvordan går det med tannimplantatene?».
I anledning munnhelsedagen den 21. mars deltok dekan Tiril Willumsen på et seminar om munnhelse i Stortinget. Budskapet til dekan Willumsen var at sykdommer i munnhulen har komplekse årsaker, og at tilstanden er alvorlig og bør behandles på medisinske kriterier.
Vår kjære avholdte og gode kollega, Johanne Bye (64 år) gikk brått og altfor tidlig bort den 10. mars 2022. Barneklinikken ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo har mistet en verdifull og kjær medarbeider.
Veksthuset for livsvitskap og næringsklynger sparkar i gang innovation hangouts der forskarar, studentar og næringsliv kan bygge nettverk. Slik vil vi legge til rette for samarbeid som gjer at forskinga ved UiO kjem pasientar og samfunnet til gode.
Etter to år med pandemi er det svært gledelig for fakultetet å kunne ønske velkommen til innreisende utvekslingsstudenter på klinikken igjen.
Tre av våre 10. semesterstudenter har publisert forskningsresultatene fra masteroppgaven i Journal of Biomedical Materials Research.
I 2018 ble den første læreboka i odontologisk psykologi publisert. Om alt går etter planen, vil læreboka være å finne på markedet i engelsk utgave i august.