Aktuelle saker

tannlege behandler pasient
Publisert 20. sep. 2022 13:58

Kommunikasjonsmetoden har som mål å oppnå en rolig og trygg behandlingssituasjon. Den er viktig i undervisningen i atferdsfag ved fakultetet og alle ansatte og studenter skal ha gjennomgått kurset. Å utvikle kommunikasjonsferdigheter er viktig og det skal jobbes med kontinuerlig gjennom studiet. Det er derfor også en del av skikkethetsvurderingene.

Bildet kan inneholde: briller, panne, smil, nese, hår.
Publisert 14. sep. 2022 15:55

Christopher Scott har vist fram munnen sin for tusenvis av følgere på Tiktok etterat han måtte trekke tenner pga. periodontitt. Sammen med vår ekspert, Odd Carsten Koldsland, stilte han på God morgen Norge og fortalte om hvordan det var å få sykdommen.

Sortering av kontaminerte gjenbruksinstrumenter på sterilsentralen
Publisert 13. sep. 2022 13:38

Fellesskap, samarbeid og mange arbeidsprosesser ligger til grunn når sterilavdelingen klargjør og steriliserer instrumenter og utstyr til behandling av pasienter, forklarer Hege Våler, Sissel Strømfjord og Rigmor Schøne.

Æresdoktor Yusuf og dekan Tiril Willumsen.
Publisert 5. sep. 2022 10:55

Med tittelen «Thinking local, acting globally to achieve health and well being for all» holdt vår æresdoktor en engasjerende forelesning om helseutfordringene i hjemlandet Sør-Afrika i et globalt perspektiv.

Bilde av de to studentene som holder en sprøyte mellom seg.
Publisert 30. aug. 2022 14:42

Kan man programmere celler til å bli nytt vev? Øystein Øvrebø og Rija Zaidi  har en hypotese om at det er mulig. Hjelp på veien for å undersøke dette nærmere får de av Innovasjon Norge. Zaidi og Øvrebø har nemlig blitt studententreprenører.

Glade spesialistkandidater 2022
Publisert 22. juni 2022 12:44

Tirsdag 21. juni var det overrekkelse av vitnemål for våre nyutdannete tannpleiere, tannleger og spesialister. Feststemte kandidater, familie og venner var samlet i Universitetsaulaen, som skapte en vakker og verdig ramme rundt seremonien.

Glade tannlegestudenter i klinikktøy utenfor fakultetet
Publisert 16. juni 2022 15:52

Studentene har gjort en fantastisk jobb, sier Alix Young Vik og Dipak Sapkota. Ordentlig stas med årets masteroppgaver som ble presentert ved fysisk tilstedeværelse etter kun digital deltakelse de to siste årene.

Gruppebilde
Publisert 1. juni 2022 10:44

Kreft i munnhulen var fokuset da det ble arrangert symposium for Magne Bryne, som gjennom hele sin akademiske karriere nettopp har jobbet med kreft.