Aktuelle saker

Bilde av bygning
Publisert 9. mai 2020 07:32

Regjeringen ga nye føringer for universitetene i sin pressekonferanse 7. mai, slik at man  kan planlegge for en gradvis gjenåpning av fakultetets bygninger på en trygg og forsvarlig måte. Det betyr imidlertid at ikke alle kan komme tilbake på mandag.

Koronavirus
Publisert 27. mars 2020 14:06

Forskningsrådet øremerket nylig 30 millioner kroner for å finne kunnskap som potensielt kan løse denne pandemien. Det er trist å se at dette utgjør beskjedne 0,1 promille av samfunnstiltakene på 280 milliarder som iverksettes for å redusere skadevirkningene

Mus som forskningsdyr
Publisert 23. mars 2020 11:45

Lactate treatment shows promising therapeutic potential for several neurological diseases, including Alzheimer’s disease. We studied blood lactate dynamics in mice in order to optimize the administration of lactate.

Bildet kan inneholde: væpne, hånd.
Publisert 26. feb. 2020 14:05

Å drive fremtidsrettet klinisk undervisning, er av avgjørende betydning for å sikre at kandidatene som utdannes ved Det odontologiske fakultet er rustet til å møte en virkelighet hvor ny teknologi i stadig større grad vil være definerende for tannlegeyrket.

Barn og voksne ser i mikroskop og stiller spørsmål om tenner
Publisert 18. feb. 2020 14:57

Fra 10-13 februar ble årets Life Science-konferanse arrangert. OD bidro på arrangementene «Gutter og livsvitenskap» og «Lysvandring med glimt av livsvitenskap».

Dekan Pål Barkvoll, Det odontologiske fakultet
Publisert 13. feb. 2020 12:49

I overkant av 200 tilhørere hadde meldt seg på arrangementet «Hvordan overleve alderdommen?» i forbindelse med Life Science-konferansen.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, diagram, parallell.
Publisert 27. jan. 2020 11:38

Et svekket komplementsystem på grunn av genetiske defekter er nylig vist å spille en stor rolle ved Alzheimers sykdom (AD). P. gingivalis er en mester i å undertrykke medfødt immunforsvar. Vår arbeidshypotese er at AD hos noen pasienter skyldes inflammatoriske responser i hjernen utløst av bakterien og dens påvirkning av proteingener i komplement- kaskaden.

Bildet kan inneholde: mote, begivenhet, moro.
Publisert 26. nov. 2019 15:49

For å lykkes i kampen mot antibiotikaresistens må man samarbeide på tvers av landegrenser. RESISPART-prosjektet muliggjør denne typen forskning.

Bilde fra forelesning
Publisert 15. nov. 2019 17:01

Torsdag 14. november feiret fakultet 60 år som eget fakultet ved Universitetet i Oslo. Det ble behørig feiret fra morgen til kveld.