Aktuelle saker

Dekan og Professor Pål Barkvoll tar imot Dekan, Professor Yusuf Osman fra the University of the Western Cape
Publisert 11. nov. 2019 14:44

Denne høsten har fakultetet hatt besøk fra representanter fra samarbeidspartner the University of the Western Cape.

Bildet kan inneholde: sjekk, begivenhet, samfunnet, fagbrev, tildele.
Publisert 4. nov. 2019 11:12

Det var Thea Smedsrud Bjørnstad fra  Det odontologiske fakultet som ble tildelt studentforskerprisen under NTFs landsmøte.

Studenten ved en bod
Publisert 28. okt. 2019 13:59

- Eg trur eg er med på å gje eit litt anna bilete av odontologifaget enn den skumle tannlegen.

Bildet kan inneholde: sykepleier, helsepersonell, service.
Publisert 18. okt. 2019 11:47

Den 14.  november har vi gleden av å invitere tidligere studenter og ansatte samt nåværende ansatte og studenter til en jubileumsfeiring i anledning fakultets 6o års jubileum.

Bildet kan inneholde: person, barn, ansikt, baby, ansiktsuttrykk.
Publisert 11. okt. 2019 15:35

Mandag 14. oktober er Verdens kariesfrie dag. Fokus i år er å begrense sukkerinntak hos barn under 2 år for å kunne gi forutsetning for bedre helse og tannhelse gjennom livet.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, begivenhet, ungdom, samfunnet, prisutdeling.
Publisert 10. okt. 2019 12:15

Dei europeiske og skandinaviske delane av the International Association for Dental Research (IADR) var vertskap for dette årets kongress i Madrid, med stor deltaking frå Det odontologiske fakultet.

Bildet kan inneholde: offisielt, business.
Publisert 7. okt. 2019 15:29

Dekan Pål Barkvoll er skuffet over forslag til årets statsbudsjett

Et gammelt bilde fra kantinen ved fakultet
Publisert 1. okt. 2019 15:26

fire forskere står oppstillt
Publisert 30. sep. 2019 15:28

En posterpresentasjonspris fra Berlin adresserer viktigheten av et tverrfaglig samarbeid om munnhelsen innen palliativ pleie

Tre deltakere sittende i panelsamtale og en person på talerstolen
Publisert 30. sep. 2019 11:41

Vi lever stadig lenger. Hvordan skal vi som samfunn møte utfordringene dette gir oss? Og ikke minst: Hvordan kan det at vi blir eldre, brukes som en ressurs? Det var spørsmålene som ble tematisert på Litteraturhuset under årets forskningsdager.

Gruppebilde på scenen med presentasjon-slide i bakgrunnen
Publisert 13. sep. 2019 09:16

Den europeiske endodontiforeninga arrangerer denne veka sin 19. konferanse. Institutt for klinisk odontologi har sett sitt preg på programmet.

Henter forslag fra Google
Publisert 20. aug. 2019 10:06

Det er et spørsmål som opptar forskere ved OsloMet og Det odontologiske fakultet ved UiO.

Henter forslag fra Google
Publisert 12. aug. 2019 08:54

Christina Hvaring blir tildelt kongens gullmedalje for sin doktorgrad i odontologi.

Dekan foran bilde av Solen av Edvard Munch
Publisert 24. juni 2019 15:41

Den vakre aulaen var nok en gang en verdig ramme da årets kandidatavslutning ble avholdt.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, samfunnet, ungdom, team, begivenhet.
Publisert 21. juni 2019 14:49

Tradisjonen tro var det høy kvalitet på årets masterpresentasjoner, og som vanlig hadde juryen en vanskelig jobb. Her er årets prisvinnere.

Panelet på litteraturhusets scene
Publisert 13. juni 2019 11:11

På frukostmøte om eldres munnhelse var det einigheit om at samhandling er viktig for at eldre skal få den oppfølginga dei har krav på.

Tannlegestudent med grønt munnbind bøyd over pasient
Publisert 20. mai 2019 13:43

Dei nyutdanna studentane frå Det odontologiske fakultetet (OD) er godt nøgde med kvaliteten på utdanninga, og dei får jobbar som svarar til forventingane.

Bildet kan inneholde: Sosial gruppe, Mennesker, Team, Samfunnet, Ungdom.
Publisert 7. mai 2019 12:29

I åtte år har Det odontologiske fakultet og University of Western Cape (UWC) hatt ein samarbeidsavtale. Våren 2019 kom dei første innreisande studentane til Oslo, etter eit strategisk og langsiktig arbeid frå leiinga ved fakultetet.

Mann står ved talerstol i møterom
Publisert 30. apr. 2019 12:32

På onsdag ble en ny stolthet for fakultetet offisielt innviet: Et Zeiss Gemini SEM 300 med et Gatan 3 View 2XP system - altså et helt nytt skanningelektronmikroskop.

Panelsamtale på scene, fem kvinner i samtale.
Publisert 27. mars 2019 10:33

Det er et stort samfunnsproblem at munnhelsen ikke oppfattes som en del av menneskers generelle helse. Det var tilbakemeldingen fra et samlet panel, da årets munnhelsedag ble markert på Kulturhuset.

Publisert 26. mars 2019 14:27

UiO:Livsvitenskap skal finansiere åtte nye konvergensmiljø i perioden 2019–2023. OD-professor Hilde Galtung og OD-fyrsteamanuensis Tine Merete Søland er med  i eitt av dei.

Samling av forskere
Publisert 26. mars 2019 09:12

Det er en stor begivenhet når det kommer et nytt klassifiseringssystem for sykdommer, spesielt med tanke på at det var 20 år siden sist periodontale sykdommer ble klassifisert.

Publisert 20. mars 2019 10:40

- Dette pilotprosjektet kan vere ein milepæl for organiseringa av framtidas munnhelseteam, seier dekan Pål Barkvoll.

Gruppe mennesker i gang, mann i tannlegefrakk snakker
Publisert 19. mars 2019 15:48

Det odontologiske fakultet har fått sin eigen forskingsklinikk. Klinikken har allereie vore brukt til klinisk forskning, mellom anna på munntørrheit.

Publisert 15. mars 2019 10:20

- Hvis spesialistpraksis blir overført til kompetansesentrene, vil det svekke grunnutdanningen vår, sier dekan Pål Barkvoll.