Aktuelle saker

Akademisk hatt, kunnskapens eple og diplom
Publisert 14. jan. 2021 11:07

Ønsker du å ta en doktorgrad, men får ikke et oppsatt studieprogram til å passe inn i timeplanen, så er kanskje dr.philos. noe for deg. Denne veien er en fin mulighet for erfarne, selvstendige forskere med ambisjoner om en doktorgrad.

Avtroppende dekan Pål Barkvoll
Publisert 15. des. 2020 21:19

Tradisjonen tro inviterer dekan Pål Barkvoll  til den tradisjonelle «dekanens julegløgg» Det gjorde han også i år, men denne var nødt til å bli digital. Selv om rammene var annerledes i år ble det allikevel anledning til å dele ut priser samt å takke av medarbeidere som slutter.

Bildet kan inneholde: klær, leppe, frakk, halsbånd, erme.
Publisert 15. des. 2020 15:01

Flere kjente fjes trer inn i nye roller og det blir nye folk på fakultetet å forholde seg til. Det er tid for å si på gjensyn til gode kollegaer som vi ikke lenger vil møte i vår arbeidshverdag etter nyttår.

Bildet kan inneholde: lege, stetoskop, medisinsk assistent, uniform.
Publisert 1. des. 2020 13:30

Mandag 30. november sendte dekan Pål Barkvoll et brev til Helsedirektoratet hvor han uttrykte sin bekymring for at tannleger som har behandlet pasienter, som senere viser seg å teste positivt for covid-19, ble bedt om å gå i karantene.

Bildet kan inneholde: blå, elektronikk, teknologi.
Publisert 26. nov. 2020 09:57

Forskpro er nå delvis integrert mot NSDs register. Forskere ved MED og OD må fortsatt registrere prosjektet i Forskpro før det meldes til NSD. Øvrige prosjekter fra UiO som er vurdert av NSD blir automatisk hentet inn til Forskpro.

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, diagram, linje, skrift.
Publisert 13. nov. 2020 14:50

Denne uken ble det klart at avdeling for Biomaterialer og klinisk forskningslaboratorium, med professorene Håvard Haugen og Janne Reseland i spissen, er blitt med i et prestisjefylt EU-prosjekt, med en ramme på hele 50 millioner kroner.  De fikk tilslag på søknaden sammen med   Goldschmith laboratoriet ved Det matematisk-naturvitenskaplig fakultet.

Fuglekassene blir hengt opp.
Publisert 10. nov. 2020 11:58

Det kan være skummelt å gå til tannlegen. Kanskje spesielt for barn. Men nå kan småfugler gjøre det litt morsommere for de aller minste å besøke barneklinikkene ved Det odontologiske fakultet. For i trærne utenfor klinikkbygningene henger det nå fargerike fuglekasser som til våren skal bli hjem for småfuglene i nabolaget.

Signe, en av Barneklinikkens første pasienter
Publisert 3. nov. 2020 13:51

Tirsdag 3. november var endelig Barneklinikken klar til å ta imot de første pasientene. For å tilpasse klinikkene til smittevern i coronaens tid så måtte fakultetet bygge om fra åpne til lukkede behandlingsbåser.

Dekan Pål Barkvoll er på talerstolen
Publisert 9. okt. 2020 08:51

Fredag 9. oktober ble dekan Pål Barkvoll valgt til president i ADEE for perioden 2022-2023 av en enstemmig generalforsamling.

Bildet kan inneholde: blå, grønn, lys, grafisk design, tekst.
Publisert 29. sep. 2020 14:34

Er det riktig at det er flere kvinner enn menn som blir smittet av Covid-19? Og hvem er det egentlig som dør? Er det de mellom 80 og 90 år? Dette er noen av spørsmålene som vitenskapskomiteen jobber med.

Bildet kan inneholde: tekst, presentasjon, lesning, foredrag, design.
Publisert 23. sep. 2020 16:08

Finnes det en behandling mot Alzheimer? Og hva er egentlig sammenhengen mellom trent blod og demens? Det var noen av spørsmålene som de dyktige hjerneforskerene stilte på ODs arrangement under Forskningsdagene.