Nordisk ledermøte styrker samarbeid og adresserer felles utfordringer

I fjor tok dekan Tiril Willumsen initiativ til å samle alle lederne fra de nordiske lærestedene til et felles møte i Oslo, og i forrige uke ble det avholdt nytt nordisk ledermøte i Stockholm. Møtet resulterte i et uttrykt ønske om at det må avholdes årlige møter og en felles forståelse for viktigheten av å adressere de felles utfordringene.

Gruppebilde

Alle lederne samlet i Stockholm. Foto: Privat

 – Det er utrolig verdifullt å kunne samles og erkjenne at vi deler mange av de samme utfordringene, uavhengig av størrelsen på institusjonene våre, sier Tiril Willumsen.  

Dekanmøte resulterte også i opprettelsen av flere arbeidsgrupper som vil jobbe med konkrete problemstillinger frem til neste møte. En arbeidsgruppe skal se på curriculum i de nordiske landene. Forskningsdekan Janne Reseland er med i arbeidsgruppen for forskningsinfrastruktur, og dekan Tiril Willumsen er med i arbeidsgruppen som skal sette søkelys på felles odontologiske utfordringer.

– Neste år er det Århus som skal være vertskap for det nordiske dekanmøtet, og det blir spennende å se hva arbeidsgruppene har kommet frem til på dette møtet, sier Tiril Willumsen avslutningsvis.

Publisert 16. apr. 2024 14:56 - Sist endret 17. apr. 2024 08:54