
Er det riktig at det er flere kvinner enn menn som blir smittet av Covid-19? Og hvem er det egentlig som dør? Er det de mellom 80 og 90 år? Dette er noen av spørsmålene som vitenskapskomiteen jobber med.
Er det riktig at det er flere kvinner enn menn som blir smittet av Covid-19? Og hvem er det egentlig som dør? Er det de mellom 80 og 90 år? Dette er noen av spørsmålene som vitenskapskomiteen jobber med.
Våre forskere fra avdeling for samfunnsodontologi er blitt omtalt på det internasjonale nettstedet Dental Tribune.
Finnes det en behandling mot Alzheimer? Og hva er egentlig sammenhengen mellom trent blod og demens? Det var noen av spørsmålene som de dyktige hjerneforskerene stilte på ODs arrangement under Forskningsdagene.
I coronaens tid blir disputaser gjennomført på nye måter. I vårsemesteret disputerte våre første ph.d.-kandidater digitalt på Zoom. Bjørn Einar Dahl var den første av våre doktorander som disputerte digitalt 6. mai. Anna-Karin Abrahamson Johansen skulle disputert 13. mars - denne ble avlyst på kvelden 12. mars etter at regjeringen stengte landets skoler og universiteter. Disputas ble derfor først gjennomført digitalt 15. mai. Ingen av UiOs doktorander har så langt blitt kreert i 2020, men 17. september ble årets første doktorkreering arrangert i Universitetets aula med rektor og dekaner tilstede.
Fakultetets to dekankandidater presenterer sine valgplattformer onsdag 16. september på IKO og IOB. Presentasjonsmøtet i Geitmyrsveien streames.
Tiril Willumsen stiller til valg som dekan. Med seg på laget har hun Hans Jacob Rønold som prodekan for studier, Jan Eirik Ellingsen som visedekan for spesialistutdanningen og Janne Reseland som visedekan for forskning. Amer Sehic stiller som visedekan for studier – prekliniske fag. Her er deres valgplattform for perioden 2021–2024.
Dekankandidat Hans-Christian Åsheims team inkluderer Alix Young Vik som prodekan for studier (klinikk), Roger Simm som visedekan for studier (preklinikk), Janicke Liaaen Jensen som visedekan for forskning og Ulf Harald Riis som visedekan for spesialistutdanningen. Åsheims team presenterer nedenfor sitt program for valgperioden 2021–2024.
I forrige uke ble det holdt informasjonsmøter om mulighetene for å søke seg et utvekslingsopphold våren 2021.
Fredag 28. august kl. 12. gikk fristen ut for å levere forslag til kandidater som kan stille til dekanvalg i høst.
Brasilianske Louise gjorde nettopp det. Hun har vært på utveksling i Fernanda Petersens lab og sett nærmere på denne munnsoppen som kan oppstå både i munnhulen og urinveiene.
Sammen med den tidligere presidenten i den belgiske periodontiforeningen professor France Lambert, har avdelingen med professor Håvard Jostein Haugen i spissen, sikret seg et ITI grant.
En stund så det litt mørkt ut, men vi fikk arrangere vitnemålutdelingen, likevel! Vi fikk gjort stas på studentene, slik vi har tradisjoner for på fakultetet vårt. Det ble en flott markering i Store auditorium med studenter og noen av deres nærmeste tilstede.
Over to dager ble masteroppgavene presentert digitalt på Zoom for første gang. Gjennomføringen gikk knirkefritt og bedømmelses-komitéen kåret beste masteroppgave og nominerte to masteroppgaver til Studenforskerprisen.
9. juni hadde fakultetsstyret siste møte før sommerferien. Neste møte er 15. september.
Det odontologiske fakultet har ledig stilling som instituttleder på institutt for klinisk odontologi.
Fakultetet skal til høsten velge en ny dekan for perioden 2021 til 2024. Coronapandemien har imidlertid forsinket prosessen, men nå vil valgkomiteen intensivere sitt arbeid, slik at valget kan gå av stabelen i oktober.
Det odontologiske fakultet fikk tildeling for sitt samarbeid med the University of the Western Cape, Sør- Afrika.
Regjeringen ga nye føringer for universitetene i sin pressekonferanse 7. mai, slik at man kan planlegge for en gradvis gjenåpning av fakultetets bygninger på en trygg og forsvarlig måte. Det betyr imidlertid at ikke alle kan komme tilbake på mandag.
Dekan Pål Barkvoll har nedsatt en vitenskapelig komite i forbindelse med den pågående coronapandemien.
Forskningsrådet øremerket nylig 30 millioner kroner for å finne kunnskap som potensielt kan løse denne pandemien. Det er trist å se at dette utgjør beskjedne 0,1 promille av samfunnstiltakene på 280 milliarder som iverksettes for å redusere skadevirkningene
De siste ukene har miljøet på Det odontologiske fakultet blitt mer internasjonalt.
Å drive fremtidsrettet klinisk undervisning, er av avgjørende betydning for å sikre at kandidatene som utdannes ved Det odontologiske fakultet er rustet til å møte en virkelighet hvor ny teknologi i stadig større grad vil være definerende for tannlegeyrket.
Fra 10-13 februar ble årets Life Science-konferanse arrangert. OD bidro på arrangementene «Gutter og livsvitenskap» og «Lysvandring med glimt av livsvitenskap».
I overkant av 200 tilhørere hadde meldt seg på arrangementet «Hvordan overleve alderdommen?» i forbindelse med Life Science-konferansen.
I 2018 fikk avdeling for Biomaterialer en stor Eurostar-tildeling på flere millioner, og i forrige uke var de franske samarbeidspartnerne i Norge for å diskutere fremdriften i prosjektet.