Medforfattarar på publikasjon i Nature

To tilsette frå Institutt for oral biologi (IOB) har nett fått publisert ein artikkel i det høgthengande tidsskriftet Nature Communications.

Professor II Tor Paaske Utheim og postdoktor Profilbilde av Tor Paaske UtheimCatherine Jackson frå IOB fekk, saman med ei rekke forskarar, nyleg publisert ein artikkel i Nature Communications: «Coordinated collective migration and asymmetric cell division in confluent human keratinocytes without wounding».

Artikkelen presenterer ny kunnskap om mekanismane kring sårtilheling og kva som skjer med hudceller når dei kjem i kontakt med blod. Prosjektet er leia av Stig Ove Bøe si forskingsgruppe «Experimental Cancer Therapy» ved Oslo Universitetssjukehus.profilbilde av Catherine Jackson

På heimesidene til Oslo universitetssjukehus kan de lese meir om artikkelen og forskinga: A mere drop of blood makes skin cells line up.

Av Hilde Zwaig Kolstad
Publisert 27. sep. 2018 15:30 - Sist endret 15. okt. 2018 11:13