To menn står oppstilt foran kamera og smiler
Publisert 30. nov. 2018 13:55

Marie Curie-prosjektet «MgSafe» til Avdeling for biomaterialer vart offisielt køyrd i gang i starten av november med eit vellykka kick-off møte i Hamburg.  15 forskarar deltar i eit konsortium for å kunne optimere avbildingsteknologiar for nedbrytbare beinimplantat.

Bilde av forskingsdekan Linda Hildegaard Bergersen og Konstantinos Chilidis.
Publisert 20. nov. 2018 14:57

Den nye personlovgjevinga, betre kjent som The EU General Data Protection Regulation (GDPR), samt korleis ein lykkast med ERC-søknader var noko av det som var på agendaen på det årlege seminaret for rettleiarar for ph.d.-kandidatar ved Det odontologiske fakultet.

Bilde av en student som henter utstyr og to personer som ser på.
Publisert 13. nov. 2018 10:40

Endelig er det kommet nye faglige anbefalinger for smittevern i klinisk odontologisk praksis. Dokumentet er videreutviklet fra retningslinjer for smittevern ved de odontologiske lærestedene i Norge som ble utarbeidet av universitetene i 2015. Resultatet er blitt en anbefaling som skal gjelde for all klinisk odontologisk virksomhet.

Publisert 30. okt. 2018 14:52

Livsvitenskap støttet nylig et tverrfaglig seminar arrangert av forskningsgruppen til professor Janicke Liaaen Jensen, som tok til orde for å gripe fatt i det unaturlige skillet som finnes mellom munnhulen og resten av kroppen.

Publisert 22. okt. 2018 13:13

Bjørn Øgaard ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo (UiO) og tidlegare kollega ved UiO, Bjørn Zachrisson er på høvesvis fjerde- og tredjeplass over verdas mest siterte forskarar i kjeveortopedi.

Logoen til Eurostars-programmet
Publisert 26. sep. 2018 18:14

Avdeling for biomaterialer har fått ei ny stor tildeling frå EU H2020 og EUROSTAR-programmet til eit prosjekt som skal sjå på forebygging og tidlig behandling av periodontitt.

Bilde av dekan, rektor og to studenter
Publisert 21. sep. 2018 13:56

Det har vore kreering i Aulaen til Universitetet. Frå Det odontologiske fakultet var det Ragnar Bjering og Gabriela Salvadori da Silva som fekk sine doktorgradar, og da Silva hadde æra av å halde tale på vegne av doktorandande.

Publisert 11. sep. 2018 15:47

Nyleg blei resultata for studentane si helse og trivsel-undersøking (SHoT) lagt fram for 2018. Studiedekanane meiner undersøkinga er ei god rettleiing for kva fakultetet må arbeide meir med og kva tiltak som bør vidareførast.

To prisvinnere som holder diplom og blomsterbukett
Publisert 22. juni 2018 11:15

Fakultetets pris for beste masteroppgave våren 2018 gikk til Syver Andreas Vollan Rotberget og Alexander Salvador Guido.

Utsnitt fra Norsk Tannpleierforenings jubileumsskriv
Publisert 12. juni 2018 10:10

I slutten av mai var det duket for fest da Tannpleierforeningen feiret femti år. Det store jubileet ble markert med både fagkonferanse hvor flere fra fakultetet bidro, samt et spennende jubileumsskriv.

Professoren som er omtalt i boken ser inn i kamera med boken i hendene
Publisert 4. juni 2018 15:22

I 2006 ble det utgitt et omfattende og unikt bokverk med tittelen: Maxillofacial Imaging. Andre utgave av boken er nå kommet i en oppdatert og betydelig utvidet versjon

Student og dekan står ved et skilt der det står EDSA, foran et inngangsparti.
Publisert 31. mai 2018 13:45

I august kommer studenter og undervisere i tannhelsefag fra hele Europa til UiO. Det odontologiske fakultet forventer hundrevis av internasjonale gjester når de skal være vertskap for Association of Dental Education in Europe (ADEE) sin årlige konferanse.