Bildet kan inneholde: lege, stetoskop, medisinsk assistent, uniform.
Publisert 1. des. 2020 13:30

Mandag 30. november sendte dekan Pål Barkvoll et brev til Helsedirektoratet hvor han uttrykte sin bekymring for at tannleger som har behandlet pasienter, som senere viser seg å teste positivt for covid-19, ble bedt om å gå i karantene.

Bildet kan inneholde: blå, elektronikk, teknologi.
Publisert 26. nov. 2020 09:57

Forskpro er nå delvis integrert mot NSDs register. Forskere ved MED og OD må fortsatt registrere prosjektet i Forskpro før det meldes til NSD. Øvrige prosjekter fra UiO som er vurdert av NSD blir automatisk hentet inn til Forskpro.

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, diagram, linje, skrift.
Publisert 13. nov. 2020 14:50

Denne uken ble det klart at avdeling for Biomaterialer og klinisk forskningslaboratorium, med professorene Håvard Haugen og Janne Reseland i spissen, er blitt med i et prestisjefylt EU-prosjekt, med en ramme på hele 50 millioner kroner.  De fikk tilslag på søknaden sammen med   Goldschmith laboratoriet ved Det matematisk-naturvitenskaplig fakultet.

Fuglekassene blir hengt opp.
Publisert 10. nov. 2020 11:58

Det kan være skummelt å gå til tannlegen. Kanskje spesielt for barn. Men nå kan småfugler gjøre det litt morsommere for de aller minste å besøke barneklinikkene ved Det odontologiske fakultet. For i trærne utenfor klinikkbygningene henger det nå fargerike fuglekasser som til våren skal bli hjem for småfuglene i nabolaget.

Signe, en av Barneklinikkens første pasienter
Publisert 3. nov. 2020 13:51

Tirsdag 3. november var endelig Barneklinikken klar til å ta imot de første pasientene. For å tilpasse klinikkene til smittevern i coronaens tid så måtte fakultetet bygge om fra åpne til lukkede behandlingsbåser.

Dekan Pål Barkvoll er på talerstolen
Publisert 9. okt. 2020 08:51

Fredag 9. oktober ble dekan Pål Barkvoll valgt til president i ADEE for perioden 2022-2023 av en enstemmig generalforsamling.

Bildet kan inneholde: blå, grønn, lys, grafisk design, tekst.
Publisert 29. sep. 2020 14:34

Er det riktig at det er flere kvinner enn menn som blir smittet av Covid-19? Og hvem er det egentlig som dør? Er det de mellom 80 og 90 år? Dette er noen av spørsmålene som vitenskapskomiteen jobber med.

Bildet kan inneholde: tekst, presentasjon, lesning, foredrag, design.
Publisert 23. sep. 2020 16:08

Finnes det en behandling mot Alzheimer? Og hva er egentlig sammenhengen mellom trent blod og demens? Det var noen av spørsmålene som de dyktige hjerneforskerene stilte på ODs arrangement under Forskningsdagene.

Publisert 18. sep. 2020 13:26

I coronaens tid blir disputaser gjennomført på nye måter. I vårsemesteret disputerte våre første ph.d.-kandidater digitalt på Zoom. Bjørn Einar Dahl var den første av våre doktorander som disputerte digitalt 6. mai. Anna-Karin Abrahamson Johansen skulle disputert 13. mars - denne ble avlyst på kvelden 12. mars etter at regjeringen stengte landets skoler og universiteter. Disputas ble derfor først gjennomført digitalt 15. mai. Ingen av UiOs doktorander har så langt blitt kreert i 2020, men 17. september ble årets første doktorkreering arrangert i Universitetets aula med rektor og dekaner tilstede.

Teamet til Tiril Willumsen
Publisert 10. sep. 2020 14:41

Tiril Willumsen stiller til valg som dekan. Med seg på laget har hun Hans Jacob Rønold som prodekan for studier, Jan Eirik Ellingsen som visedekan for spesialistutdanningen og Janne Reseland som visedekan for forskning. Amer Sehic stiller som visedekan for studier – prekliniske fag. Her er deres valgplattform for perioden 2021–2024.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, team, begivenhet, tre, tjenestemannarbeider.
Publisert 10. sep. 2020 14:41

Dekankandidat Hans-Christian Åsheims team inkluderer Alix Young Vik som prodekan for studier (klinikk), Roger Simm som visedekan for studier (preklinikk), Janicke Liaaen Jensen som visedekan for forskning og Ulf Harald Riis som visedekan for spesialistutdanningen. Åsheims team presenterer nedenfor sitt program for valgperioden 2021–2024.