Seoul kan bli ny destinasjon for studentutveksling

Hvis alt går som det skal, kan studenter snart reise på utveksling til den sør-koreanske hovedstaden. Dekan Pål Barkvoll kom nylig tilbake fra Seoul National University med en underskrevet intensjonsavtale i kofferten.

Foto:Seoul National University.

Fra lengst nord til lengst øst, atter til lengst sør: i løpet av en travel uke har Barkvoll rukket viktige ærend langs ruta Oslo – Seoul – Oslo – Cape Town – Oslo. Han besøkte først den sør-koreanske hovedstaden for å skrive under en intensjonsavtale om studentutveksling med Seoul National University. I tillegg holdt han et innlegg på 2nd SNUSD International Conference for Future Dentistry om tannhelsetjenester i endring, sett fra et nordisk perspektiv.

Så bar det videre til en av fakultetets andre utvekslingsdestinasjoner: Sør-Afrika. Bakgrunnen for besøket er å øke utvekslingen med Sør-Afrika.

– Dette har vært svært viktige og nyttige besøk. Utveksling er et prioritert område i hele utdanningssektoren, også for våre utdanningsprogrammer. Etter disse besøkene vil vi kunne utvide og styrke tilbudet til studentene. Vi har allerede et svært godt samarbeid med sør-afrikanske University of Western Cape, som tydelig er en populær utvekslingsdestinasjon blant studentene våre. Nå har vi fått på plass en intensjonsavtale med det høyteknologiske og moderne Seoul National University, som forhåpentligvis konkretiserer seg i et utvekslingstilbud allerede neste studieår, forklarer Barkvoll.

– Da vil studentene våre kunne velge mellom utveksling ved attraktive studiesteder i store deler av verden, med hovedsakelig tre ulike, svært aktuelle faglige motivasjoner: Undervisning med det fremste innen ny teknologi i Asia, mengdetrening i Afrika og klassisk dannelse i Europa. Jeg håper og tror at det siste tilskuddet til utvekslingsmuligheter vil bidra til at enda flere av våre studenter søker seg til et utvekslingsopphold.

Seoul

Av Hilde Zwaig Kolstad