Oppdaterte etiske retningslinjer

Universitetet i Oslo har vedtatt oppdaterte retningslinjer som regulerer alle veiledingsrelasjoner.

Bildet kan inneholde: arkitektur, landemerke, bygning, slott, brostein.

Foto: Anders Lien, UiO.

Bildet kan inneholde: tale, foredrag, begivenhet, høyttaler.
Foto: Marie Lindeman Johansen OD/UIO.

Viktig arbeid

Universitetet i Oslo`s reviderte etiske retningslinjene for veiledningsrelasjoner støttes av dekan Pål Barkvoll.  Retningslinjene ligger som en grunnstruktur i hvordan man skal samhandle i alle veiledningsforhold som finnes på universitetet.

De etiske retningslinjene gjelder for veiledere på alle nivåer, fra bachelor til ph.d.

– Det er av avgjørende betydning at et etisk rammeverk er i tråd med den rådende tidsånden i samfunnet, sier dekanen. Jeg har vært leder i mange år, og jeg vet derfor at det kan være lett å trå feil, dersom man ikke har et oppdatert etiske rammeverk på plass. Jeg er veldig glad for at UiO nå har oppdatert sine retningslinjer for dette.

Gjensidig respekt

–  De etiske retningslinjene bevistgjør  det asymmetriske maktforholdet som finnes i veiledningsrelasjonen, forklarer dekanen. Ved å følge disse oppdaterte retningslinjene skapes det grobunn for gode veiledningsrelasjoner på alle nivåer, sier han.

–  Samtidig er det viktig å understreke, at til tross for en naturlig asymmetri, så bygger en veiledningsrelasjon på grunnleggende gjensidig respekt mellom begge parter, sier dekanen avslutningsvis.

Oppdaterte retningslinjer

Her finner du de oppdaterte retningslinjene

Publisert 26. nov. 2020 15:43 - Sist endret 1. des. 2020 10:03