Samarbeidspartnere på besøk i Eurostarprosjekt

I 2018 fikk avdeling for Biomaterialer en stor Eurostar-tildeling på flere millioner, og i forrige uke var de franske samarbeidspartnerne i Norge for å diskutere fremdriften i prosjektet.

Gruppebilde av forskere

Bak: Didier Ritter (Régentis-Pharma), Håvard J Haugen (Corticalis), Joseph Lorang (LORANG).  Foran: Anne Agger (UiO), Janne E.  Reseland ( UiO), Anaïs Vaissière (Régentis-Pharma). Foto: Astrid Skiftesvik Bjørkeng OD/UIO

Det internasjonale forskningsprosjektet har fått navnet OralG , og handler om å utvikle et produkt som skal forebygge tannkjøttsykdommen periodontitt. Det franske selskapet Regentis Pharma  koordinerer prosjektet sammen med avdeling for Biomaterialer og Corticalis.  Professor Janne Resleand er prosjektleder for avdeling for Biomaterialer.

Eurostar-programmet er en del av EUs Horizon2020, og har som formål å styrke europeisk samarbeid innen forskning blant små og mellomstore bedrifter. Tildelingen var på flere millioner i en periode på over tre år. Produktet skal i utgangspunktet testes på celler og kunstig vev, men det skal óg utvikles en plan for hvordan produktet skal kunne brukes klinisk.

Publisert 22. jan. 2020 10:20 - Sist endret 23. jan. 2020 09:22