Stas med doktorkreering i aulaen

Etter en lang coronapause var det endelig på tide med doktorkreering igjen. Ikke siden 17. september 2020 har arrangementet vært gjennomført i Universitetets aula. I alt fikk 113 doktorander diplom. Fra OD fikk Kjersti Sturød sitt overrakt av rektor og dekan.

Bildet kan inneholde: smil, underholdning, scenekunst, begivenhet, gardin.

Doktorand Kjersti Sturød fikk overrakt diplom av rektor Svein Stølen og dekan Tiril Willumsen.  Foto: Pål Bellis, Kolonihaven Studio AS/UiO

Den staselige seremonien kunne omsider gjennomføres. Doktorandene har gjennomført disputasen digitalt, men var så heldige å få doktordiplomet overrakt under tradisjonell seremoni. Kreeringen var Tiril Willumsens første som dekan for OD. 

Slik presenterte Willumsen doktorand Kjersti Sturød:


Nye terapeutiske strategier for å redusere forekomsten av infeksjon og inflammasjon i munnhulen, og dermed bruken av antibiotika, er viktige områder for OD. Antibiotikaresistens er en stor og økende trussel mot den globale folkehelsen.
Kjersti Sturød, fra  Institutt for oral biologi, har i sitt doktorgradsarbeid undersøkt hvordan antibiotika påvirker resistensutvikling i bakterier fra munnhulen og tarm hos pasienter som gjennomgår kort og langvarig antibiotikabehandling. Videre har hun undersøkt hvordan antibiotika påvirker bakteriers signalsystemer som slik bidrar til spredning av antibiotikaresistens. 

Publisert 24. sep. 2021 13:56 - Sist endret 24. sep. 2021 13:56