NTFs symposium 2021

NTF´s årlige symposier, Oslo og Tromsø, er blant de største faglige konferansene i Norge. Årets utgave i Oslo skulle vært arrangert fysisk på The Hub i mars 2020, men måtte avlyses bare et par dager før, grunnet utbruddet av Covid-19.

Bilde av tre menn i studio

Moderatorene ved årets symposium var Martin Hoftvedt, Jacob Rønold og Ulf Riis. Foto NTF

Dermed ble Oslo Symposiet flyttet et helt år og beslutningen ble tatt relativt tidlig om at dette skulle gjennomføres digitalt. NTF hadde da også høstet gode erfaringer med dette etter at Landsmøtet 2020 også var heldigitalt.

– Temaet "Tenner og kjevekam, fra ung til gammel", ble valgt fordi det er meget aktuelt - vi behandler pasienter med egne tenner i alle aldre, forklarer Ulf Riis. Temaet er såpass bredt at det gav oss mulighet for solid tverrfaglighet. Dette innebær at vi i prinsipp kunne ha foredrag fra alle fagdisipliner innen odontologien, noe som vi tenkte ville gi solid kursverdi for deltakerene - allmenntannlegen.

Moderatorene ved årets symposium var Martin Hoftvedt, Jacob Rønold og Ulf Riis. Samtlige er ansatt ved odontologisk fakultetet, UiO og har i tillegg studert der.

– Det var derfor naturlig for oss å hovedsakelig hente inn dyktige forelesere blant våre kolleger herfra, forklarer Riis videre. Vi supplerte i tillegg med foreleser fra UiB og et par andre med ikke-odontologisk bakgrunn.

Det ble rekordhøy påmelding i år, ca 900 tannleger, 200 tannpleiere og 100 tannhelsesekretærer  som hadde et eget program, samt gratis tilgang for tannlegestudenter. Tallene viste også at mange fulgte sendingene fra studio live begge dager.

Studio var rigget opp i Konsertsystemers lokaler i Oslo og ble en svært profesjonell gjennomføring. Formatet ga skarpe bilder av foreleserne og deres slides, og sendingen gikk stort sett knirkefritt i to hele dager. Kursdeltakerne kan også nå streame alle forelesningene samt oppsummeringer/spørsmål, i hele 2 uker etter at Symposiet var ferdig.

– Tilbakemeldingene så langt har vært meget positive fra deltakerne og NTF, noe som selvsagt er meget hyggelig. Vi håper så klart på fysiske møter igjen i fremtiden, men dersom det ikke er mulig, er absolutt et 2-dagers digitalt kursprogram av den gode kvaliteten her et godt alternativ, sier moderatorene avlutningsvis,

Bidragsytere fra OD var : Rigmor Schøne, Axel Bergman, Bente Brokstad Herlofson, Carl Hjortsjø, Lene Hystad Hove, Thomas Myrhaug, Maria Redfors, Morten Rykke, Henrik Skjerven, Kjetil Strøm, Ida Haukåen Stødle, Anders Verket, Odd Carsten Koldsland, Hauk Øyri i tilegg til moderatorne Martin Hoftvedt, Jacob Rønold og Ulf Riis.

Her finner du mer informasjon om arrangementet

Publisert 19. mars 2021 13:14 - Sist endret 5. mai 2021 11:48