Studiebarometeret 2021

Studiebarometeret er NOKUTs årlige undersøkelse om studiekvalitet. Undersøkelsen går til alle studenter i 2. eller 5. studieår, ca. 65 000 studenter i hele landet.  For OD er det tredje semester tannpleie og odontologi samt niende semester odontologi som vil få en invitasjon til å delta i undersøkelsen som sendes ut i disse dager.

Bildet kan inneholde: ansiktshår, eldre, skjegg.
Studiedekan Hans Jacob Rønold. Foto Ingar Storfjell OD/UIO.

- Det er viktig å delta i Studiebarometeret, sier studiedekan Hans Jacob Rønold. Rett og slett fordi det er en mulighet for studentene til å mene noe om studiekvaliteten. Her er det studentenes perspektiv som er viktig.  Det er noe vi har stor respekt for.

Resultatene fra undersøkelsen gir utdanningsinstitusjonene mulighet til å gjøre forbedringer. I tillegg brukes resultatene til forskning på utdanningskvalitet. Resultatene publiseres i februar på Studiebarometeret.no som gjennomsnitt per studieprogram. Undersøkelsen utføres av NOKUT på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

- Samfunnet er i stadig endring, ingen ting er statisk, sier studiedekanen.  Derfor blir det ekstra viktig at det finnes en undersøkelse som Studiebarometeret som kommer hvert år. På denne måten kan vi se på endringer over tid, sier studiedekanen avslutningsvis.

Bildet kan inneholde: skrift, triangel, rektangel, magenta, logo.

Publisert 21. okt. 2021 08:56 - Sist endret 21. okt. 2021 08:56