Odontologisk psykologi på vei ut i verden

I 2018 ble den første læreboka i odontologisk psykologi publisert.  Om alt går etter planen, vil læreboka være å finne på markedet i engelsk utgave i august.

Tiril Willumsen holder lærebok i odontologisk psykologi i hendene

Professor Tiril Willumsen er en av redaktørene for den nye læreboka. Foto: ©OD,UiO/Ingar Arnodd Storfjell

Som mangeårig underviser i atferdsfag, hadde professor Tiril Willumsen lenge sett et hull i den odontologiske pensumlitteraturen.

  • – Det manglet rett og slett en bok som samlet all den forskningen som omhandlet de psykologiske aspektene av det å behandle pasienter i tannlegestolen, sier Willumsen.
  • – Det gjennomgående temaet i læreboken er en traumesensitiv tilnærming, forklarer Willumsen videre. Det er en metodikk som kan brukes i alle pasientmøter, samtidig som den også vil ivareta de pasientene som er ekstra sårbare.

Lena Myran og Jostein Paul Årøen Lein fra TKM har sammen med Tiril Willumsen vært redaktører for boka. De har samlet 36 ulike bidragsytere til læreboka som etter planen vil komme i en engelsk utgave med tittelen Oral health psychology i august. Det er velrenommerte Springer forlag som utgir boka, og forlaget har uttrykt både forventning og glede over at den norske utgaven skal utgis av dem.

 

  • – Det at boka nå blir publisert på engelsk er svært gledelig, sier Tiril Willumsen. Det betyr både, at vi når ut med et viktig budskap internasjonalt, men også at det er en anerkjennelse av det pionerarbeidet som vi i Norge har gjort når det kommer til dette fagområdet, sier Willumsen avslutningsvis.
Publisert 28. feb. 2022 12:01 - Sist endret 28. feb. 2022 12:01