Eksterne forskningsmidler til implantatforskning

Anders Verket og Avdeling for periodonti, har i samarbeid med TKRogaland, UiB, TKMidt og TKNN, fått eksterne forskningsmidler fra ITI for å undersøke pasienttilfredshet flere år etter rehabilitering med tannimplantater gjennom prosjektet «Hvordan går det med tannimplantatene?».

Bilde av forsker Anders Verket

Førsteamanuensis Anders Verket har fått tildelt eksterne midler. Foto: Marie Lindeman Johansen OD/ UiO

– Planleggingen startet for flere år siden med en idé om å undersøke pasienttilfredshet og kliniske forhold rundt tannimplantater, sier Anders Verket.

 I høst ble det sendt ut et spørreskjema til over 3000 personer, og av disse skal 300 være med på en klinisk undersøkelse i 6 ulike byer i løpet av året.

– Det er første gang et så omfattende prosjekt, som kobler pasienttilfredshet og implantatforskning finner sted i Norge, og jeg er veldig takknemlig for samarbeidet vi har med TKRogaland, UiB, TKMidt og TKNN, som nettopp muliggjør et så vidtrekkende forskningssamarbeid, sier Verket.

Forskningsprosjektet vil gi nyttig informasjon om forekomst av peri-implantitt og peri-implantat mukositt, samt andre forhold knyttet til tannimplantater. Prosjektet vil gjenspeile tannbehandling og implantatbehandling i hele landet. 

Erik Klepsland Mauland, som er ansatt ved TKRogaland tar sin doktorgrad på dette materialet med Anders Verket som hovedveileder. I prosjektet inngår også to spesialistoppgaver med spesialistkandidater både i Oslo og Bergen.

  

Publisert 30. mars 2022 13:39 - Sist endret 1. apr. 2022 11:01